Actualitate

Cum au trăit prefectul Ani Bob şi subprefectul Ovidiu Frenţ prima calamitate din mandatul lor

Prefectul Nastasia-Ani Bob şi subprefectul Ovidiu Frenţ, aflaţi în faţa primei situaţii de urgenţă de la numire, au povestit experienţa trăită la faţa locului în zonele afectate de viituri, unde s-au deplasat în cursul serii de marţi pentru a vedea cu ochii lor ce s-a întâmplat şi pentru a evalua pagubele produse de ape.

”Când am ajuns la Căianu Mic ploaia încetase. Fusese practic o rupere de nori, o furtună. Nu aveam cizme, dar mi-au dat cei de la ISU. Toată lumea era în stare de alertă. Am urcat până la Târlişua cu Dacia Duster a primarului din Spermezeu, care a avut tupeu şi a intrat pe toate drumurile acelea rupte. Şi noi aveam 4×4, dar drumurile erau rupte. Am inspectat zonele respective, am evaluat distrugerile. Erau beciuri şi curţi inundate, dar din fericire nicio victimă. Au fost două femei rămase pe un câmp, le-a prins ploaia, dar în zece minute au fost luate de acolo. Cum fântânile nu puteau fi folosite, am solicitat o cisternă cu apă potabilă pentru Căianu Mic, în timp ce la Dumbrăviţa, fiind gospodării mai puţine, de distribuirea apei s-a ocupat primarul. Şi preşedintele Consiliului Judeţean a ajuns în zona Dumbrăviţa. Am plecat după ora 24, când drumurile erau deblocate”, a spus Ani Bob într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că l-a întrebat pe preşedintele Consiliului Judeţean dacă în bugetul CJ sunt prevăzute sume pentru astfel de situaţii de urgenţă, în vederea reparării drumurilor. ”Mi-a transmis că sunt, dar că nu poate spune cât. Vom vedea dacă este necesar să mai cerem bani”, a subliniat prefectul judeţului.

Subprefectul Ovidiu Frenţ a mărturisit că nu a mai trăit până acum astfel de evenimente şi că ceea ce s-a întâmplat marţi a reprezentat o încercare, mai ales că a trecut puţin timp de la numirea sa în funcţie, dar şi a prefectului. ”Ne-am echipat rapid în ţinută de intervenţie şi la 17.40 eram în Căianu Mic. În cursul nopţii am făcut o primă evaluare a pagubelor, cu Planul Urbanistic pe masă. Am mers până unde se putea merge. Casele fiind solide, nu sunt în pericol de prăbuşire. Oricum, şanse de despăgubiri nu există, ţinând cont că nici la precedenta calamitate de acest gen gospodăriile afectate nu au fost despăgubite. Oamenii de acolo au învăţat un singur lucru: că se poate şi mai rău, oamenii ne spuneau că se aşteptau să fie şi mai grav. Este o zonă deja istorică supusă calamităţilor. Factorul principal îl reprezintă defrişările, plus că nu sunt şanţuri de scurgere, iar rigolele nu sunt curăţate cum trebuie. Va fi alcătuită o comisie tehnică şi în termen de 30 de zile va prezenta un material cu estimarea pagubelor. Oricum, vom apela la primării pentru a organiza o întâlnire cu cetăţenii pentru a le transmite cum trebuie să îşi protejeze gospodăriile, ce trebuie să facă pentru a preveni astfel de lucruri”, a spus el.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS