„Policlinica e mutată în complexul nostru spitalicesc de pe strada Alba Iulia, primul spital construit la 1890 de către comunitatea bistriţeană, într-un proiect a unor arhitecţi austrieci. Clădirile sunt foarte impunătoare şi funcţionale. Ele, dacă sunt modernizate, sunt mult mai funcţionale decât spitalele şi clădirile făcute în comunism. Întreg personalul s-a mutat cu mare drag în acest spaţiu pe care l-am pus la dispoziţie şi care e reabilitat şi mulţi dintre colegi mi-au transmis că se simt mult mai bine decât la vechea Policlinică pentru au cabinete mult mai spaţioase, iar o clădire veche are personalitatea ei. Poate spaţiile de aşteptare sunt mai strâmtorate, dar nu am avut nicio reclamaţie de la pacienţi. Afluxul de oameni este foarte mare pentru că vedeţi că populaţia este suferindă în felul ei. Sunt foarte mulţi pensionari, oameni de vârsta a treia a căror principală preocupare este mersul la medic”, a declarat pentru Timp Online prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
În ceea ce priveşte intenţia Ministerului Sănătăţii de a direcţiona fluxul de pacienţi cu preponderenţă spre ambulatoriul de specialitate, domnia sa a spus: „Fondurile spre ambulatoriul de specialitate au crescut, dar aşa cum am mai spus şi la întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, este greu să schimbi mentalitatea oamenilor. În ultimii ani, am încurajat fluxul pacienţilor spre Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la spital. Este greu să schimbi comoditatea oamenilor care percep UPU ca ceva serios, sigur, care le rezolvă foarte rapid problemele şi să îi dirijezi spre o altă structură unde trebuie să-şi procure bilet de trimitere şi să se programeze la diverse cabinete, iar ceea ce li se rezolvă la UPU într-o oră sau două, într-un ambulatoriu li se rezolvă într-o săptămână sau două”.
Potrivit sursei citate, cu mai mulţi ani în urmă, medicina era împărţită astfel: asistenţa primară- medicii de familie, asistenţa secundară – policlinica sau ambulatoriul de specialitate şi asistenţa medicală terţiară – spitalul. „Lucrurile acestea funcţionau pentru că exista un circuit şi o disciplină a circuitului pacientului, ceea ce nu mai există astăzi”, a declarat dr. Buta.
În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a Policlinicii, acestea merg bine şi există toate premisele ca ele să se încheie la timp, a mai spus prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.
Lucrările prevăzute în proiectul ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, în valoare totală de în valoare totală de 36.133.011 lei, din care 9.943.624,62 lei sunt: modernizarea a 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative, dotarea cu reţele de utilităţi, achiziţionarea de aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie. Suma de 12.210.092,65 lei va fi investită în aparatura medicală, iar 187.869,5 de lei în mobilierul specific.
multumesc lui Dumnezeu ca ma fereste sa am ocazia sa beneficiez de frumoasele locuri de tratament din acest oras patronate de Buta. spitalul si policlinica. iti multumesc Doamne ptr. tot ceea ce faci ptr. mine si familia mea, si ajuta-i te rog si pe bistriteni sa fie sanatosi.
raul,
tot ce spui tu acum si in alte comentarii, ne face sa intelegem ca esti un tonomat sau un ignorant.
se poate anagram ”rau’ ul.
Dupa comentarile pe care le faceti cred ca sunteti un psihopat
Oare cat plateste Buta pt promovare in acest ziar? SI cat de orb poti sa fii si sa nu vezi cocina unde s-a mutat Policlinica si cat de aglomerat e acolo. E un dezastru si nimeni nu e multumit.
D-le Raul ! Gargaunii care va umbla prin cap ar trebui sa va puna pe ganduri