Economie

Cum îi găsește Antifrauda pe cei care practică diverse forme de comerț online

Persoanele care practică diverse forme de comerț online fără să plătească la stat sunt descoperite ușor cu ajutorul curierilor care fac transportul coletelor, potrivit lui Marius Negrea, șef-adjunct al Administrației Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud.

”Anul trecut s-au făcut acțiuni pe comerțul online, unele sesizate de Curtea de Conturi. Pornind de la activitățile de curierat, au văzut cine trimite colete, cine le primește. De exemplu a fost o acțiune a Antifraudei la cineva din județul Bistrița-Năsăud care vindea curele pe olx, dar sunt acțiuni coordonate de la București”, a spus Marius Negrea în Colegiul Prefectural.

Potrivit acestuia, inspecția fiscală se bazează pe analize de risc. ”Nu o să mai vedeți controale de tipul: dă-mi toate actele să văd cum stai, ci pe analiză de risc”.

Negrea a mai spus că inclusiv persoanele care fac videochat merg la Fisc să își declare veniturile întrucât statul poate verifica și dacă încasează banii pe conturi Revolut.

”Acum a fost termenul de depunere pentru Declarația unică, iar față de anul trecut sunt cu 14% mai mari sumele”, a spus el.

Declarația Unică este un formular fiscal utilizat în România de către persoanele fizice pentru a declara veniturile realizate în anul anterior (de exemplu, din activități independente, chirii, investiții, agricultură etc.).

Anul trecut, în Bistrița-Năsăud au fost înregistraţi 1.758 contribuabili noi (1.324 persoane juridice şi 434 persoane fizice autorizate), s-au operat în evidenţa fiscală modificări aferente unui număr de 12.534 declaraţii de menţiuni depuse de către contribuabili, s-au depus un număr de 525.315 declaraţii, pe tipuri de impozite, dintr-un număr de 555.134 declaraţii aşteptate, reprezentând un procent de 94,63% conformare voluntară la declarare.

S-au declarat inactivi un nr. de 556 contribuabili, iar un nr. de 109 contribuabili s–au reactivat.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.