Primarul Ovidiu Crețu a spus care este stadiul lucrărilor la Ștrandul Municipal Codrișor, pârtia de schi din Wonderland, Campusul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” și Podul Berăriei.
Ștrandul Municipal Codrișor: ”La Codrișor, așa cum am anunțat, nu o să fie sezon în acest an, nu se va finaliza ștrandul. Lucrările sunt de durată”
Pârtia de schi: ”Se lucrează, se au început să monteze stâlpii. În iarna aceasta vom schia în Wonderland”
Campusul CNLR: ”Ne-am obișnuit ca regulile să se modifice în timpul jocului. Proiectele de peste 5 milioane de euro pot să fie finalizate până în anul 2019 fără penalități, noi vom termina proiectul Campusul CNLR în luna august. Încărcutura a fost că în proiect nu au fost prinse utilitățile, or pentru un complex așa de mare a trebuit să facem un punct de utilități, un punct termic la care se lucrează, care este în finalizare. Termenul era astăzi pentru acel punct, dar din cauze obiective, faptul că nu s-au găsit furnizori pentru centrale sau pentru echipamente la timp, se va finaliza undeva la jumătatea lunii iulie. Fătă utilități nu putem să facem probele și darea în funcțiune a clădirilor. Vom finaliza proiectul în această vară, în august, inclusiv cu partea de gazon la teren, executanții nu au putut intra fiindcă și așa este foarte multă lume. Fiecare din cei care au contractat au mobilizat forțe importante, s eva termina partea de utilități și atunci vor intra cei care vor face gazonul”
Podul Berăriei: ”Termenul este septembrie, dar au cerut o prelungire de două luni pentru activitatea din timpul iernii. În octombrie, noiembrie cel târziu va fi finalizat”
Firma care realizează lucrările de modernizare a Ștrandului Municipal, în valoare totală de 4.177.360 lei, este SC Record SRL. De la bugetul local pe 2016 a fost alocată suma de 3.067.000 lei. Anul trecut s-au realizat lucrări în valoare de 1.266.000 lei. Anul acesta a fost achiziționat, cu 28.000 de lei, un robot pentru curățarea și întreținerea bazinelor Ștrandului Codrișor.
Anul acesta, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar pentru pârtia de schi, care costă în total 23,5 milioane lei, din care s-au făcut în 2015 lucrări de 3.632.000 lei. 961.000 lei costă branșamentul electric. Lucrările și echipamentele sunt în valoare de 19,5 milioane de lei (peste 4 milioane euro). Lucrările sunt realizate de SC Kranz Eurocenter SRL în asociere cu SC Elcompet SRL, echipamentele fiind asigurate de Doppelmayr (Austria), unul dintre marii producători de instalații de transport pe cablu.
În mai a.c., Consiliul Local Bistrița a aprobat prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor din cadrul proiectului ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, început cu fonduri europene și continuat cu bani de la bugetul local. De la 30 iunie, cât a fost prima prelungire a datei de încheiere a lucrărilor, după ce proiectul nu s-a finalizat cu bani europeni până la 31.12.2015, termenul de finalizare a devenit acum 31 august. În urma modificărilor, costurile totale ale proiectului ajung la 32.500.979,77 lei (7,4 milioane euro). Lucrările care fac obiectul contractului de finanţare constau în: reabilitare imobil şcoală gimnazială (cu mansardare), reabilitare internat şcolar (cu mansardare), reabilitare sală de sport şi transformare în sală de sport polivalentă cu extindere (sală de gimnastică), reabilitare, mansardare şi refuncţionalizare imobil existent în centru de documentare şi informare, construire cantina si sala de sport polivalenta precum şi sistematizare pe verticală. Valoarea estimată a lucrărilor în 2016 la Campusul CNLR: 17.900.000 lei din bugetul local. Constructor: SC MIS Grup SRL Anieș.
Execuția Podului Berăriei, care a început în luna martie 2015, este realizată de SC Dacia Faber SRL Cluj-Napoca. Valoarea totală a investiţiei este de 4.889.838,98 lei, iar finanţarea se face din bugetul local şi din împrumutul contractat în acest scop. Termenul de realizare inițial era de 18 luni (septembrie 2016). Anul acesta, au fost alocate 2.194.000 de lei de la bugetul local și 1.480.000 de lei din împrumutul contractat de municipalitate, în total 3.674.000 lei. În 2015 s-au făcut lucrări de 1,5 milioane lei.
”Asfaltarea şi reabilitarea străzii Faleză se va încheia odată cu finalizarea Podului Berăriei, adică undeva în vara anului viitor”.
zicea tov. primar primavara trecuta…..
primavara asta, mai exact pe 10 martie declara:
”E un pod mai special, l-am ales cu o arhitectură deosebită care creează și probleme mai mari în execuție. Ele sunt rezolvate, la Aiud unde se toarnă grinzile, și vom reuși să ne înscriem în termenul contractat, a doua parte a anului. Va fi nu numai un pod bun, ci și un pod frumos. Un termen realist de finalizare este august-septembrie, poate iulie, vom vedea.”
acuma ne minte si ne zice ca (aproape) la iarna.
e de inteles, alegerile au trecut cu brio…..
da… si face ce vrea cu termenele!!!!
exista alta explicatie???
cine face pariu daca vom schia sau nu la iarna pe partie?????
Rusine pentru CNLR.
Felicitari celor care l-au reales pe d-l Cretu !
Adevarul este ca majoritatea proiectelor intocmite de „specialistii” lui Cretu, contin greseli care in final duc la cresterea costurilor de executie si la intarzierea lucrarilor. Un exemplu este si cu Strandul Codrisor, unde lucrarile au fost sistate o vreme deoarece proiectul de modernizare a ștrandului a fost intocmit GREȘIT. După ce în luna decembrie a anului trecut s-au turnat betoane, la inceputul primaverii în plin sezon de construcții NU s-a lucrat. Reprezentanții Primăriei au susțiut că de fapt era nevoie de completări la proiectul tehnic, deoarece s-a mers inițial pe o reabilitare iar la fața locului s-au întâlnit situații delicate,astfel ca investiția se va prelungi foarte mult.
Si nu-i singurul exemplu de proiect gresit. Cel mai pagubos dintre ele, este cel de la Campusul CNLR, unde la proiectare, culmea, au fost uitate tocmai utilitatile.Din cauza că în proiect nu au fost prinse utilitățile s-a lasat cu o pierdere de 3,5 miloane de euro la bugetul local pe 2016 ca urmare a intarzierii lucrarilor, iar „autoritatile” locale in frunte cu primarul Cretu, n-au mai fost in stare sa gestioneze finalizarea lucrarilor conform contractului pana la 31 decembrie 2015, cu bani europeni. Faptul ca proiectul tehnic la campusul CNLR a fost întocmit greșit, a facut ca in 2015 sa NU se lucreze efectiv vreme de 6 luni iar lucrările au fost reuate abia în luna noiembrie și constructorul NU s-a mai încadrat în termenul stabilit, astfel ca fondurile europene alocate campusului au fost retrase, iar continuarea lucrarilor se face cu banii alocați din bugetul local.
Cat despre Podul Berariei, care a început în luna martie 2015 ce sa mai vorbim. In acest interval de timp putea fi gata un pod peste Dunare.
pentru ca sunt situatii cand primarul sa scape mai usor la …”licitatii” … fac tot felul de reparatii…. reabilitari…extinderi …tocmai pentru ca suma sa nu fie mare sa mearga pe atribuire directa…..dupa care apar neprevazutele care arunca totul in aer si se cauta tapul ispasitor!!!!
(proiectantii nu au nici un interes sa UITE ….INSTALATIILE …pentru ca si alea se supratarifeaza….)