Bistriţenii care doresc să lucreze în sistemul de îngrijire a bătrânilor din Marea Britanie au acum ocazia să se angajeze cu ajutorul firmei Get a Job International Bistriţa, condusă de Diana Gaftone. Compania caută persoane responsabile, înțelegătoare, adaptabile, dinamice și cărora le place să ajute. Cunoaşterea limbii engleze şi permisul de conducere reprezintă un avantaj.
„Căutăm persoane pentru îngrijirea bătrânilor în Marea Britanie, persoane responsabile, înțelegătoare, adaptabile, dinamice și cărora le place să ajute. Vor lucra în sistemul de îngrijire a adulților la domiciliu. Experiență nu este obligatorie, dar limba engleză la nivel mediu conversațional şi permisul auto reprezintă un avantaj. Se caută femei și bărbați, apți de muncă. Postul presupune oferirea de servicii de îngrijire la domiciliu persoanelor vulnerabile, ajutându-le cu deplasarea, administrarea medicamentelor, servirea mesei, menajul, menținerea igienei personale, menținerea unei atmosfere plăcute și sănătoase. Nu există criterii de departajare în funcţie de vârstă, dar evident se caută persoane în forţă, cu putere de muncă, să poată lucra şi să se poată adapta la mediul de acolo. E ideal să cunoască limba engleză de nivel începător, mediu, cât să se descurce pentru început. Spun asta deoarece angajatorul oferă şi cursuri de limba engleză după ce ajung acolo”, a spus Diana Gaftone, manager Get a Job International.
În prima săptămână după ce ajung în Marea Britanie persoanele recrutate vor urma o perioadă de pregătire în care li se va explica ce anume trebuie să facă în relaţia cu pacienţii şi clienţii firmei respective şi de care se ocupă.
Merită să ştiţi că îngrijirea bătrânilor în Marea Britanie este puţin diferită faţă de ocupaţia similară din alte ţări. „În anumite ţări, îngrijirea bătrânilor presupune să fii 24 de ore din 24 în casă cu persoana de care ai grijă, permanent acolo legat de persoana respectivă. În Marea Britanie, asistenţa aceasta este abordată ca un job. Mergi şi lucrezi minim opt ore pe zi, timp în care vizitezi 5-6 persoane dimineaţa, după care te întorci după-amiaza, le ajuţi să se îmbrace, să mănânce, eventual chiar le găteşti, după care mergi la următoarea persoană, şi tot aşa. De regulă, o şedinţă durează între 15 şi 60 de minute maxim. Acesta este motivul pentru care pot fi vizitate 5-6 persoane pe zi”, a adăugat Diana Gaftone.
În mod normal, se lucrează minim 40 de ore pe săptămână, la fel ca şi la noi, dar există posibilitatea de a se lucra până la 60 de ore pe săptămână în funcţie de disponibilitatea persoanelor care merg acolo la muncă, evident, cu plata orelor suplimentare. În cazul bărbaţilor e obligatoriu permisul de conducere categoria B fiindcă ei se vor deplasa cu maşina de la un client la altul.
Salariul mediu este între 9-9.40 lire/oră, ceea ce înseamnă că salariul porneşte de la 1300 de lire sterline şi poate ajunge la 1800-2000 de lire sterline.
Cazarea şi masa nu sunt incluse, însă angajatorul oferă întreg suportul pentru ca angajaţii români să-şi găsească un loc de cazare şi chiar este dispus să plătească un acont şi să semneze un contract cu proprietarii care vor oferi spaţii spre închiriere românilor la preţuri accesibile.
Diana Gaftone a precizat că nu există un număr limitat de viitori angajaţi.
Ce trebuie să faceţi dacă vreţi să plecaţi la muncă în Marea Britanie
În prima fază, trebuie să vă înscrieţi în baza de date a firmei Get a Job International Bistriţa, urmând ca în perioada 20-22 februarie să fiţi chemaţi la un interviu cu angajatorul care vine în România. Interviul va avea loc fie la Bistriţa, dacă este un număr mare de persoane înscrise, fie la Cluj-Napoca.
Candidații selectați în urma interviului vor efectua ulterior un control de cazier juridic, iar Geta Job International le va oferi ajutorul pentru întocmirea dosarului de angajare. Angajatorul oferă training complet, contract de muncă permanent, 28 de zile de concediu plătit, contribuție pentru pensie. Angajatorul asigură şi obținerea NIN (Număr Național de Asigurare).
Locurile de muncă sunt în apropierea Londrei în localitățile Merton și Kingston. Cazarea persoanelor angajate se va face în aceste zone, cât mai aproape de locațiile unde se află persoanele de care trebuie să aibă grijă.
Persoanele interesate sunt rugate să contacteze pentru înscrieri Get a Job International Bistriţa la numărul de telefon 0753 688 640.
Mda…Eu am lucrat pt o companie de genul progr era genul. ..7:00 pana la 19:00 iar las sf zilei numără doar 4 ori 6 ore lucrate restul erau pauze….wekenduri nu prea ai liber…transportul de la un client la altul îl plătești din banii tai…Cei mai important nu îți garantează 8 ore de lucru Îți fac contract „zero hours” prin care îți dau de lucru cât au în ziua respectiva sau săptămână resp iar dacă vreo 8 ore tb sa lucri pana târziu…Deci ginditi-va inainte…
Sunt de ceva vreme in UK (undeva spre 15 luni). N-am lucrat in domeniul respectiv, dar cunosc destul de bine situatia prin meseria pe care o practic – gradinar. Chiria in Londra e foarte scumpa! Eu am locuit noua luni in sud-est (Lewisham) si plateam 400 de lire chiria, 40 lire taxele la primarie plus alte utilitati si cheltuieli comune. Imparteam casa cu alti locatari. 500 de lire era doar chiria. Chiria in zona unde se vorbeste in articol ajunge pe la 800 de lire (vezi gumtree. spare room). Transportul pe zonele 1, 2 si 3 ajungea pe la 150. Daca voiam sa merg in zona 4 la un restaurant decent mai punean ceva bani pe card. Abonamentul acoperea doar trei zone. In UK exista venitul minim pe ora 7.20. In londra se vorbeste, in schimb, de un venit care iti acopera un trai decent (living wage) de 9.20/9.40. Doamna de la agentie nu ne spune ca exista si alte lucruri. Ai nevoie de National Insurance Number (NINO) care se acorda dupa un interviu urmat de un timp de asteptare (3 saptamani). Se poate lucra fara NINO, dar risti sa platesti taxe mai mari. In unele locuri nu te angajeaza fara NINO. DBS check e cazierul de la politie. Mi-au cerut intr-un azil sa am cazierul daca vreau sa lucrez in gradina. Dureaza 2-3 luni! Mai poti lucra fara NINO,sa zicem, dar fara DBS nu-i permis. Cardul bancar e alta bataie de cap ca-ti cere adresa oficiala cu numele tau (adica factura la curent, apa pe numele tau). Se poate ca angajatorul sa-ti faca o hartie prin care sa-i linisteasca pe cei de la banca ca ai adresa acolo. Asigurarea la masina e super scumpa – poate ajunge la 500 de lire pe an. Se face individual si nu pe masina! Plus ca platesti cursul de ingrijitor, iti retrage din salariu. Uneori agentia are comisioanele in pod! Explicati, explicati, explicati. Ca asa cum spuneti dumneavoastra e usor. Vorbiti de toate costurile ascunse, zero hours contract…
Un sat pentru cei care doresc acest job.,, Stati in Romania ca o sa fie mai bine,,. Acum sa imi argumentem de ce , aceast loc de munca este cam asa incepi la 7 si si daca vrei lucrezi Pana la 22.00 in acest timp mai si pauza si total ore acumulate daca esti noroc asa sunt 7 ore plus iti dau 17 penny/mile si nu deconteaza motorina .
de ce va multumiti in romania cu salarile astea de mizerie ?
sunteti prosti
daca te uitat atent la stiri tocmai s-a iesit in strada masiv pentru ca romanii nu mai vor sa fie luati de prosti.
incet, incet o sa se cam se cam termine cu smecheria si golaneala pe banii fraierilor.
fraierii incep sa se trezeasca….
Nu sunt multumit de salariu