Recomandări Social

Cum s-au descurcat oamenii din mass-media care au candidat la alegerile locale

Trei oameni care au activat în mass-media locale și-au încercat norocul la aceste alegeri, fiecare vizând un fotoliu de primar de comună. Este vorba de Florica Dura, Dorin Arsinte și Marian Gruștor. Primii doi au candidat din partea Alianței USR PLUS, iar ultimul a Alianței pentru Lunca Ilvei.

Florica Dura, scriitoare și jurnalistă, a candidat din partea Alianței USR PLUS pentru funcția de primar al comunei Mărișelu, dar a avut cel mai mic număr de voturi dintre toți cei înscriși în cursă. Totuși, USR PLUS a obținut aici un fotoliu de consilier local.

Dorin Arsinte de la AS TV a candidat tot din partea Alianței USR PLUS pentru o funcție de primar în comuna Monor. El a reușit să strângă mai multe voturi și să termine pe locul doi după primarul ales Ioan Cira. La Monor, USR PLUS va avea doi consilieri locali.

Marian Gruștor, moderator de emisiuni radio, care a candidat pentru funcția de primar al comunei Lunca Ilvei din partea Alianței pentru Lunca Ilvei (PSD, ALDE, Pro România, UDMR), s-a clasat al treilea. În această comună, Alianța pentru Lunca Ilvei va avea trei fotolii de consilieri locali, la egalitate cu USR PLUS.

Candidatul USR-PLUS la funcţia de primar al municipiului Câmpulung Muscel, realizatoarea TV Elena Lasconi, a câştigat detaşat alegerile din acest oraș. „Am făcut istorie! Este absolut incredibil ce se întâmplă aici. e prima dată în istoria acestui oraș când e ales un primar femeie. Oamenii ăștia nu se mai lasă duși cu vorba și cu promisiunile pe care le folosește vechea clasă politică. Mă simt așa cum mă simțeam la Revoluție, când aveam 18 ani. E foarte simplu de ce m-au ales oamenii. Au văzut că nu am discurs politic, că sunt un om autentic. Secretul e să iubești oamenii. Am intrat în politică că să o folosesc exact că pe un instrument pentru a ajuta oamenii și pentru a face lucruri bune în orașul pe care îl iubesc și îl simt acasă”, a spus ea după ce a aflat rezultatul voturilor.

2 comentarii

  • Pentru o corectă informare a cititorilor de bună calitate a acestei publicații: jurnaliștii nu caută refugii în politică ci încearcă să se implice în comunitățile din care fac parte, având în vedere mafiotizarea UAT-urilor. În ce mă privește, sunt absolventă a Facultății de Științe Politice și Administrație Publică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, asta pe lângă faptul că un jurnalist este obligat să învețe din mers și politică și adminsitrație și toate celelalte despre care scrie, pe când un primar poate să fie orice, chiar să nu fi făcut școală, poate fi condamnat penal sau mort, Doamne Iartă-mă, fără a face dovada că are studii, de orice fel… Sigur că, pentru Îngerul Morții nu contează studiile și nici numărul de voturi…
    Referitor la numărul de voturi, tot pentru o informare corectă: la ce acțiuni de cumpărare a candidaților la CL, înscriși pe lista Alianței USR PLUS s-au dedat marii ”specialiști” de la UAT Mărișelu, care au luat, se pare, pe persoană fizică primăria, mă mir că am adunat chiar și atâtea voturi…Mă așteptam la și mai puține…Dar, măcar alea, puține, sunt sincere și adevărate! Și pentru aceia puțini, dar buni, care pentru a măvota au avut de luptat cu conștiința și tentațiile vânzării, voi face tot ce îmi va sta în putință pentru ca ei să fie informați și reprezentați corect! Doamne ajută!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.