Când spunem „baie de vis”, cu toții ne gândim la acele camere imense, cu oglinzi și ferestre mari, în mijlocul cărora e o cadă de baie freestanding. Adevărul e că atunci când amenajăm o baie de mici dimensiuni, lucrurile nu stau chiar așa, iar noi trebuie să ne conformăm realității.
Într-o baie mică, trebuie să optimizezi spațiul prin alegerea inteligentă a obiectelor sanitare, și mai apoi, prin instalarea lor astfel încât să nu creeze senzația de aglomerare. Mai apoi, trebuie să alegi corect gresia, faianța, sursele de lumina, culorile și accesoriile, pentru a oferi impresia unei încăperi mai mari. În acest sens, nuanțele deschise și finisajele lucioase ce reflectă lumina, sunt aliații tăi. Ceea ce nu vrei în baia ta sunt lucruri care să transforme spațiul într-unul și mai mic, și mai neîncăpător. Astfel, uită de ideea unor căzi mari, înalte și late, sau a unor căzi cu hidromasaj, pentru că acestea vor ocupa o mare parte din baia ta. Totodată, îți recomandăm să nu alegi corpuri masive de mobilier sau accesorii mari, fiindcă și ele vor da impresia de spațiu îngust.
Alege cabina de duș în detrimentul căzii de baie
Într-o baie de mici dimensiuni, cabinele de duș sunt de preferat căzilor, motivul principal fiind eficientizarea fiecărui centimetru din încăpere. Dacă îți dorești o baie modernă, poți opta pentru dușul walk-in – varianta integrată, îmbrăcată în gresie. Pentru a profita și mai mult de spațiul pe care îl ai la dispoziție, îl poți amplasa chiar pe colț. Totuși, dacă vrei un astfel de duș, trebuie să fii atent ca izolația să fie foarte bună. Asta ca să nu existe infiltratii și să le faci o bucurie vecinilor de la etajul inferior.
Și dacă nu vrei să renunți la confortul pe care îl promite o cadă de baie, alege un model mic, prevăzut cu paravan. De asemenea, profită și de pereții din jurul acesteia. Pe etajere și rafturi, poți depozita accesorii, produse de igienă personală sau cosmetice.
Optează pentru un vas WC suspendat
O încăpere cu pardoseala liberă pare mai mare. În plus, e și mai ușor de curățat, dat fiind faptul că sunt mai puține colțuri în care să se acumuleze mizeria. Când vine vorba de vase WC, pentru o baie mică modernă, ar fi ideal să alegi un vas WC suspendat. Locul ocupat în mod normal de piciorul acestuia va rămâne liber, iar tu vei putea folosi spațiul rămas pentru a depozita diverse lucruri.
Alege lavoare suspendate, rotunde sau de colț
Oricât de frumoase sunt lavoarele duble, acestea nu sunt indicate pentru o baie mică deoarece ocupă mult prea mult spațiu. Ideale sunt și în acest caz chiuvetele suspendate, care permit depozitarea obiectelor dedesubt. Catalogul Jolly propune o gamă largă de lavoare speciale de colț, precum și chiuvete rotunjite, care ocupă mai puțin spațiu decât cele dreptunghiulare sau pătrate. Mai mult decât atât, dacă ai pitici în familie, nu trebuie să-ți faci griji că se vor răni dacă se vor lovi de lavoarul rotund.
Pune accent pe lumină
O baie corect iluminată este și mai plăcută ochiului, dar pare și mult mai spațioasă. Pe lângă metodele clasice de iluminat, poți adăuga un plus, optând pentru o oglindă de baie cu led sau neon încorporat, sau poți alege o piesă de mobilier care are integrat un sistem de iluminare.
Depozitează inteligent
Sfatul nostru este să nu aglomerezi baia cu articole de care nu ai într-adevăr nevoie. Pentru produsele de igienă personală și cosmetice, poți opta pentru câteva piese de mobilier, de preferat suspendate. Poți merge chiar pe ideea unor rafturi pliabile, care atunci când nu sunt utilizate să fie strânse, ocupând ceva mai puțin loc. De asemenea, nu uita de spațiile de sub chiuvetă și vas WC. Profită de fiecare centimentru din baia ta.
(Advertorial)
Comentarii recente