Actualitate

Cum să vă curățați pantofii fără a-i deteriora

Aveți câteva perechi de pantofi de bărbați sau femei care au nevoie de o curățare bună, în profunzime? Există multe modalități diferite de a vă curăța pantofii, menținând în același timp uzura la minimum. Lăsați acest articol să vă arate câteva sfaturi simple despre cum să curățați pantofi de bărbați sau de damă acasă și să îi mențineți ca noi.

Primul pas pentru curățarea unor pantofi de bărbați sau de damă este strângerea consumabilelor potrivite:


  • Burete
  • Periuță de dinți
  • Detergent de rufe
  • Apă
  • Ziar vechi

Mai întâi, combinați o cantitate mică de detergent pentru rufe și apă, pentru a crea o soluție de curățare. Dacă nu aveți un burete, puteți folosi un prosop ca înlocuitor.

Curățarea branțurilor și a șireturilor

Acum, înainte de a vă curăța pantofii, scoateți branțurile și șireturile. Le veți curăța separat. Pentru a vă curăța branțurile, ștergeți-le cu un burete curat. Apoi veți înmuia buretele în soluția de curățare și veți freca tălpile.

Odată ce spălarea este completă, asigurați-vă că clătiți buretele complet. Acest lucru va fi util atunci când îndepărtați orice spumă sau resturi de detergent de pe branț. Lăsați tălpile să se usuce la aer peste noapte. Pentru a ajuta la absorbția apei, vă puteți lăsa branțurile pe un prosop.

Nu uitați de șireturi. Folosiți o periuță de dinți uscată și răzuiți ușor șireturile, pentru a îndepărta murdăria sau noroiul uscat. Apoi veți scufunda periuța de dinți în soluția de curățare și veți curăța șireturile de pantofi de bărbați sau de damă. Clătiți șireturile din chiuvetă pentru a îndepărta spuma și lăsați-le să se usuce la aer.

Curățarea pantofilor

Acum este timpul să vă curățați pantofii.

La fel ca șireturile, primul pas este să vă spălați pantofii cu o periuță de dinți pentru a îndepărta orice bucăți mari de murdărie sau noroi. Apoi, veți înmuia un burete în soluția de curățare și îl veți folosi pentru a vă spăla pantofii.

După ce parcurgeți acest pas, utilizați o periuță de dinți veche pentru a curăța orice locuri greu accesibile. Rețineți că este mai bine să vă uscați pantofii la temperatura camerei. Deși poate fi tentant, nu trebuie să vă puneți niciodată pantofii în uscător, deoarece căldura îi poate deforma. Umplerea pantofilor cu ziar poate ajuta, de asemenea, la absorbția apei și la accelerarea procesului de uscare. Pentru a vă proteja pantofii, încercați să îi impermeabilizați cu spray hidroizolant.

Un caz special: încălțămintea din piele

Nu toți pantofii sunt la fel. Este posibil ca unele perechi de pantofi de bărbați sau de damă să aibă nevoie de ceva mai multă atenție decât altele. Acest lucru este valabil mai ales pentru cele realizate din materiale din piele naturală sau piele întoarsă. Țineți cont de aceste acțiuni și de ceea ce nu trebuie să faceți atunci când aveți grijă de aceste tipuri de încălțăminte.

Piele întoarsă

DA: Folosiți o perie specială din piele întoarsă. Îndepărtați ușor murdăria în timp ce periați repetat în aceeași direcție.

NU: Clătiți pantofii din piele întoarsă cu apă. Pielea întoarsă este extrem de sensibilă la apă. Dacă apa atinge piele întoarsă, aceasta ar putea modifica culoarea pantofilor.

DA: Obțineți o radieră din piele întoarsă pentru a elimina orice urme suplimentare de pe pantofi.

NU: Apăsați prea tare pentru a scăpa de noroi de pe pantof. Cu cât răzuiți mai tare, cu atât este mai probabil ca pantoful dvs. să rămână cu zgârieturi și urme.

Piele naturală

DA: Folosiți o perie pentru pantofi pentru a îndepărta murdăria sau resturile.

DA: Folosiți șervețele pentru bebeluși sau șervețele pentru pantofi din piele pentru a ajuta la curățarea pantofilor.

NU: Vă puneți pantofii de piele la soare sau pe calorifer încălzit. Lăsarea pantofilor în aer liber la soare poate face ca pielea să se estompeze și să crape.

DA: Aplicați balsam de piele sau cremă pentru a vă proteja pantofii și a îi face să strălucească.

Acum că știți cum să vă păstrați pantofii curați, vă puteți bucura de o plimbare frumoasă, de o alergare în parc sau de orice altă activitate în aer liber.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS