Start Up Nation sesiunea 2022 s-a deschis în data de 19.07.2022 și permite depunerea proiectelor pentru firme la început de drum, timp de 30 de zile lucrătoare, până la finele lunii august. Spre deosebire de sesiunile anterioare, de data aceasta există o serie de noutăți.
Valoarea finanțării este de 200.000 de lei, echivalentul a 40.000 de euro, însă este obligatorie și o parte de contribuție proprie de minim 5%.
Pentru șanse reale de câștig, fapt care acumulează și punctaj și duce și la departajarea proiectelor, se recomandă o contribuție proprie de minim 15%, echivalentul a 7.000 de euro.
Există doi piloni pentru depunere: unul dedicat special Diaspora, persoanelor care își doresc demararea unei afaceri în țară și care pot să facă dovada întoarcerii din străinătate în ultimele 12 luni, iar celălalt pentru restul firmelor deținute de către persoane care nu au mai avut calitatea de asociat sau acționat în vreo altă firmă vreodată.
Obligativitatea creării locurilor de muncă rămâne activă în cadrul acestui program, însă acum este direct proporționată cu valoarea solicitată.
Firmele înființate după 01.01.2020 pot să opteze pentru un proiect pe jumătate valoarea bugetului (100.000 de lei) și astfel să își asume crearea unui singur loc de muncă sau valoarea integral posibilă pentru asumarea creării a două locuri de muncă.
Printre domeniile care obțin punctaj maxim în acest an se numără:
- Activități IT
- Arhitectură, inginerie, proiectare
- Agenții de publicitate
- Activități de tipărire
- Domenii medicale și stomatologie
- Reciclare
- Producție: metal, lemn, plastic, textile, hârtie, beton.
- Industria alimentara: fabricarea pâinii și a prăjiturilor, a produselor din carne și din lapte
De asemenea, indiferent care este domeniul de activitate pentru care se solicită finanțare, există o serie de cheltuieli obligatorii precum:
- Pachet digital în valoare de 25.000 de lei care poate conține: site de prezentare, soft, promovare online, precum și active corporale din categoria IT (laptop, smartphone, tabletă, etc..);
- Componenta de dezvoltare durabilă, în valoare de minim 5% din ajutorul financiar nerambursabil ce poate să cuprindă: panouri fotovoltaice, pompe de căldură, compresoare de aer, mijloace de transport electrice;
- Plăcuțe informative;
- Curs de antreprenoriat, în cazul în care aceasta competentă nu este deja deținută de către persoanele care dețin firma.
La nivelul județului Bistriță-Năsăud, se ocupă de depunerea acestor proiecte firma de consultanță SUCCES CONSULT, care a obținut cele mai multe finanțări și în sesiunea anterioară pe aceasta măsură și anume 114 proiecte câștigătoare și implementate cu succes.
În cadrul acestei sesiuni au depuse deja un număr de 111 proiecte, însă, dacă doriți să colaborați cu ei, timpul nu este încă pierdut, mai este la dispoziție o lună de zile pentru pregătirea proiectelor și depunerea acestora.
Firma se numește SUCCESCONSULT, are o echipă tânără de consultanți dedicați și profesioniști cu orintare către client și cu experiență vastă în lumea fondurilor nerambursabile.
Îi puteți găsi la biroul lor de pe strada Mărășești, nr. 2, în imediata vecinătate a Registrului Comerțului, precum și la numerele de telefon 0749 353 485 și 0727 685 838. (P)
Adaugă comentariu