Actualitate

Cum se va desfășura examenul de titularizare la 37°C. Cum s-a pregătit ISJ

O zi de foc îi așteaptă pe cei 691 de candidați care aspiră să ocupe un post în învățământ. Proba scrisă a examenului de titularizare se ține într-o zi care se anunță 37 de grade Celsius, la Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița și la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”.

Timp Online l-a întrebat pe inspectorul general Cristian Nicula dacă în săli va fi aer condiționat.

”Vor fi montate pe fiecare hol câte trei aparate mobile de aer condiționat pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență ni le-a pus la dispoziție, pe hol pentru ca zgomotul să nu îi deranjeze pe candidați. Le vom porni la ora 4 dimineața ca să răcorească toate aceste spații. Ușile sălilor vor fi deschise pe durata probei scrise. Și candidații pot veni cu miniventilatoare dacă doresc”, a răspuns inspectorul general Cristian Nicula.

”Nu există nicio școală cu aer condiționat, dar am primit de la ISU 8 aparate de aer condiționat portabile, care vor asigura o temperatură optimă desfășurării examenului! Nicio sală nu este în fața soarelui, astfel că, în urma deschiderii tuturor geamurilor peste noapte, în sălile de clasă temperatura la ora 9 este de maximum 24°C”, ne-a spus și Lucica Iacob, directorul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Bistrița.

Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița a afișat AICI repartizarea în săli a candidaților în ordine alfabetică. Aici vor da examen cei care vor să ocupe posturi de profesori de: Agricultură, Alimentație publică, Arhitectură, Comerț, Economie, Educație muzicală, Estetica și îngrijirea corpului omenesc, Limba și literatura engleză, Limba și literatura franceză, Limba și literatura română, educatoarele, Mecanică, Religie ortodoxă, Silvicultură, Turism și servicii, Veterinar și Zootehnie.

La Centrul de concurs nr. 2 de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” vor susține proba scrisă 335 de candidați la disciplinele: Biologie (9 candidați), Chimie (7), Consiliere psihopedagogică (6), Educație fizică și sport (54 de candidați), Educație socială (3), Filosofie și logică (1), Fizică (5), Geografie (13), Informatică (3), Istorie (15), Kinetoterapie (4), Învățătoare (154), Matematică (26), Pedagogie specială (25), Terapie educațională complexă și integrată – educatoare, învățători (5).

La acest centru, cinci săli sunt la etajul I, 7 la etajul II și 8 la etajul III. Repartizarea în săli o găsiți AICI.

Intrarea în sala de examen pe bază de buletin/carte/adeverinţă de identitate sau paşaport, în mod excepțional și pe baza permisului de conducere sau a cărții de alegător, se face începând cu ora 7:00 și cel târziu până la ora 8:00.

Lucrarea scrisă se susține în fiecare centru de concurs, în data de 17 iulie 2024, începând cu orele 9,00.

AICI arondarea candidaților la centrele de concurs precum și procedura privind desfășurarea probei scrise.

13 comentarii

  • Au mama, ce de griji! Da alti muncitori ín fabrici,santiere,agricultura etc cum muncesc zi de zi? Ei au aer conditionat, ventilatoare? Ne reusitele se vor datora temperaturilor mari!

    43
    34
    • Cu tot respectul, oare acei muncitori trebuie sa se concentreze 4h incontonuu si sa scrie pe caldura asta?

      16
      35
    • Gramatica ta e afectata tot de temperatura?
      Sau de faptul ca ai fost loaza atunci când unii se chinuiau sa-ti predea limba si literatura româna?
      As propune ca toti desteptii sa paraseasca tara asta de seminanalfabeti… ca sa ramâna ei talentatii de pe tarla si sa se simta bine în pielea lor.
      Daca nu suntem în stare sa ne apreciem valorile atunci poate ca e mai bine sa n-avem parte de ele.

      17
      28
    • Dar ei nu dau examen , nu este același lucru nu stai pironit pe un scaun 4 ore sau 5.Intrii în sală la 8 cel târziu, aștepți pănă la 9 subiectele apoi 4 ore lucrarea , plus scanarea,depinde dacă sunt candidați care termină mai devreme.Nu E simplu , doar cine nu a fost la examen nu știe.

      10
      17
    • Când au dat copiii Bacalaureatul nu am auzit nici-un glăscior suav de profesor să spună că nu sunt condiţii în regulă de examen. Acum brusc când trebuie să dați voi slifosiții de profesori examen va lovit căldura aşa-i că este mult mai plăcur să zaci la o crâşmă de pe strada Liviu Rebreanu decât să înveți ?

      23
      9
  • De ce nu v ați făcut și voi profesori?? De ce ați rămas doar muncitori.. Foarte bine lasă să aibă grijă de noi profesorii..

    29
    31
    • Voi ăștia dășteptii, cei care lucrați 64 de ore, maxim 82, pe luna și luați salariu net între 6000 și 9000 lei, ce studii aprofundate aveti?
      Ma refer la cei care au făcut școala in urma cu 20-30 ani, și nu in ultimul deceniu, ca ăștia …
      Îmi aduc aminte ca pe vremuri se intra cel mai greu la Academie, Drept, Medicina, Politehnica, Silvicultură nu in alta parte!
      Apropo, sunteți plătiți cu 100 lei/ora și rezultatele de la Capacitate și Bac de anul acesta nu cred ca se justifica cu eforturile pe care le face statul cu voi. Oricum, cred absolut, peste 80% din note de la Capacitate și Bac reprezintă meritul conjugat al elevilor si al părinților care au dat meditații, adică v-au mai dat încă 100 lei/ ora! 😂😂😂

      12
      5
  • @equalizer, @indubitabil
    De ce nu vă faceți profesori, dacă invidiați acești oameni pentru „avantajele” lor? Sau sunt strugurii acri?

    5
    8
    • Atâta ai putut tu sa înțelegi din acel mesaj!
      Nu coboram nivelul discuției, rămâi la nivelul care te reprezintă !

      2
      1
  • In loc sa cereti conditii mai bune pentru cei care lucreaza in conditii inumane, de ciuda, mai bine cereti sa se chinuie si cei carora li se pot crea conditii sa dea un examen omeneste.

    Aceasta ciuda venita din frustrare o intalnesti la tot pasul si e unul din motivele principale pentru care nu ne putem dezvolta in nicio directie, pentru ca vine dintr-o gandire irationala.

    4
    11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.