Numeroase gropi au apărut deja pe străzile din Bistriţa, unele fiind aproape imposibil de evitat. Acestea sunt monitorizate de nu mai puţin de şase angajaţi ai Direcţiei de Servicii a Primăriei Bistriţa, iar acolo unde este posibil se intervine pentru astuparea lor, a declarat pentru Timp Online viceprimarul Cristian Niculae.
„Avem şase oameni la Direcţia de Servicii Publice (DSP) a Primăriei Bistriţa care monitorizează tot oraşul pe cartiere şi orice groapă apare ştim despre ea. Aceştia mai au şi alte sarcini de serviciu, dar se ocupă şi de monitorizarea gropilor. Aşa avem o situaţie cu toate gropile. Apar în fiecare an, dar trebuie să avem doar timpul favorabil pentru a interveni pentru că avem stoc suficient de mixtură stocabilă, dar nici acea mixtură nu se poate folosi la temperaturi de sub minus 5 grade Celsius, iar dacă avem carosabil umed din nou nu putem interveni fiindcă o punem şi a doua zi o scot maşinile cu roţile. Şi acea mixtură se prinde dacă are minime condiţii, nu la plus 10 grade Celsius cum funcţionează asfaltarea cu mixtură bituminoasă la cald. Ai 15 grade câştig de la 10 plus până la minus 5, dar să fie cât de cât uscată suprafaţa. E mult mai scumpă, o avem doar pentru intervenţii rapide ca să nu avem acele cratere şi fântâni în asfalt. Acţionăm când putem”, a spus Cristian Niculae.
În prezent, Primăria Bistriţa nu deţine niciun utilaj cu care să usuce gropile în care toarnă mixtură la rece, dar Cristian Niculae spune că ar putea cumpăra în viitor.
„Am văzut un utilaj conceput de către o firmă din Cluj care tocmai acest lucru îl face: usucă gropile. Am cerut referinţe, dar nu îl vom cumpăra până îl vedem la lucru. Costă în jur de 40.000-45.000 de euro. Practic acest utilaj are un sistem cu infraroşu de uscare a gropii şi poate face asfaltarea unor gropi de până la un metru pătrat şi care îţi permite să faci asfaltări în orice anotimp. Se pune acel utilaj, se încălzeşte suprafaţa cu infraroşu, se toarnă mixtura la cald, vii cu un compactor şi ai compactat şi rămâne un pătrat aşa frumos de un metru pătrat. Aş vrea să cumpărăm un astfel de utilaj. Dacă îl vedem în probe şi funcţionează, eu zic că merită să-l cumpărăm pentru că am rezolva foarte multe probleme din oraş. Am face economii şi am putea şi să refolosim materialul luat din frezări la care se adaugă bitum şi substanţe”, a explicat Niculae.
De groapa Wonderland stiu oare acesti oameni? Groapa aia in care se tot topesc banii oamenilor degeaba !
Este o idee foarte treaba cu utilajul care usucă gropile înainte asfaltare. Așa vor putea lucra in orice anotimp nu numai vara.
E buna ideea. Atata timp cat durata de lucru va fi mai mare ca pana acum .
Adevarul este că s-a lucrat bine. Faptulca apar gropi in urma înghețului e normal. Să se repare si e ok.
Dacă se cumpără utilaje moderne e foarte bine. Ne bucurăm .
Pacat ca au aparut gropile in asfalt, pana acum, a aratat orasul foarte bine
In nici un an nu a fost asa de bun asfaltul ca pana in vara asta
Vorba lungă sărăcia omului .Ne rupem masinile si doar vorbim . Vrem fapte …
Eu zic sa nu mai fim asa cârcotași! Primăria chiar a făcut tot posibilul ca orașul nostru sa arate bine. E firesc sa apară gropi după anotimpul de iarna. Sunt convins ca în scurt timp acestea vor fi acoperite pentru ca primăria își face treaba și este în interesul cetățeanului.
E important ca Primaria se gandeste la respectivele utilaje. de la an la an se implementeaza diferite politici si tehnologii noi dar care necesita timp. Eu zic sa nu ne grabim „sa aruncam cu noroi”. Este o initiativa buna si merita sustinuta
6 angajați să monitorizeze gropile?
:):)::)
Luați exemplu
http://thedailypothole.tumblr.com/
Din groapa care a îngițit și înghite în continuare grămada de bani, nu mai puteți scoate nici un bănuț găurit, dar mai 40-45.000 de Euro, cât ar trebui pentru utilajul ”minune” despre care se vorbește, ca să deviem discuția de la problemele reale.
Doamne, doamne cata grija pentru Wonderland..dar daca ne gandim mai bine nu ar trebui sa ne mire acest lucru, pana la urma, acest proiect, faimosul Wonderland a fost votat in Consiliul Local de actualii consilieri locali PNL, cum credeti ca a trecut altfel?
Hai sa lasam demagogia ca toti sunteti o apa si un pamant..
daca il vede si…….” FUNCTIONEAZA”…il cumpara!!!!
atat!
daca il vede si functioneaza!
(e un utilaj…improvizat…bine a spus vicele…DACA FUNCTIONEAZA!!!!)
Cum ştie Primăria Bistriţa câte gropi sunt pe străzi?
Foarte simplu.
Își face Niculaie poză la fiecare și pe urmă numără pozele.
Ăsta-i de belea…
Sa nu ai de mers pe centura e groaznic ferești una dai în 10. Pana o sa repare eu gropile din asfalt suntem noi buni de plata, dar nu m-ai se pare normal ca în fiecare an tot asa sa se întâmple – lucru de mântuială, caci dacă era de calitate și bine făcut nu erau ditamai gropile.
Tehnologia IR ( infrarosu ) este reglementata in Anexa 4 din AND 547 din 2013. Administratorii de drumuri si de strazi pot implementa aceasta tehnologie in special pentru interventii de urgenta pe timp friguros pentru a face plombari permanente si nu provizorii ca in situatia utilizarii mixturii stocabile din sac. Trebuie in primul rand sa existe interes si vointa. Factorii de decizie pot foarte usor sa se convinga cu privire la avantajele tehnologiei mai sus mentionate si chiar pot sa vada utilajele la lucru. Vizitati urmatoarele si va veti convinge:
https://www.facebook.com/groups/gsmds
https://www.facebook.com/muresan.marcel.1/videos/1944772802221516
https://www.reparatiidrumuri.com
Ba Niculae, de ce au apărut gropile exact în peticele aplicate în vara? Pentru ca lucrați prost! De aia! Sloganul de campanie al lui Niculae: Nici un petic fara groapa! Practic voi peticiti toata vara si toamna iar nici peste 1 luna apar gropile.
Voi sunteti incapabili, retardati sau hoti?