Sănătate

Cum tratăm natural nevralgiile

Nevralgia este o durere bruscă, sfâşietoare, care apare ca un fulger. Se poate simţi la nivelul capului, danturii sau în zona intercostală.

Ceaiuri din plante

Ceai de mentă, roiniţă, ciuboţica cucului şi coada şoricelului. Beţi 2-3 căni pe zi, până dispare durerea. Se mai poate folosi şi infuzie din mărar, din levănţică sau din flori de salcâm, câte 1-2 căni pe zi.

Comprese cu sunătoare

Durerile pot dispărea cu ajutorul cataplasmelor cu infuzie de sunătoare şi levănţică. Ceaiul se prepară din 30 g plantă la 1 litru apă, timp de 20 de minute.

Regim vegetarian

Bolnavii care suferă de nevralgii au nevoie de un regim vegetarian, timp de 15 zile. În tot acest timp, evitaţi cafeaua, alcoolul, tutunul sau tranchilizantele.

Sirop de ienupăr

Se preapară din 150 g fructe de ienupăr zdrobite, la 500 ml apă, 300 g zahăr. Seara la culcare se va da copilului într-o linguriţă de miere de albine, iar adultului, 3 linguriţe pe zi.

Macerat de valeriană

Se îndulceşte cu miere, se bea fracţionat pe timpul unei zile. Poate fi luat împreună cu maceratul de vâsc, preparat dintr-o lingură de frunze la 250 ml. apă rece, lăsat la macerat 24 de ore.

Băi cu plante

Faceţi spălături generale cu apă rece şi oţet, de 2 ori pe săptămână. La fel de eficiente sunt şi băile de plante din rostopască şi frunze de alun, timp de 10 minute. Este un remediu eficient contra nevralgiilor.

Simptome

Durerea apare în atacuri episodice. Durează între câteva secunde şi câteva minute, putându-se repeta pe o perioadă de zile sau săptămâni. În timpul fazei acute a bolii, puteţi avea o hipersensibilitate la atingere sau la cea mai mică senzaţie dureroasă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS