Cum va fi modernizat DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia

Holistic

Prin Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr. 52/2019 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiţii ”Modernizare drumuri județene DJ 154 D Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței, DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie-Visuia, DJ 172 A Beclean-Chiochiș”, județul Bistriţa-Năsăud, precum și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru același obiectiv.

Obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri județene DJ 154D Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței, DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie-Visuia, DJ 172A Beclean-Chiochiș”, județul Bistriţa-Năsăud, a fost aprobat la finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, conform adresei nr. 73239/30.05.2019 a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, înregistrată la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu nr. IV/10675/05.06.2019.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr. 53/2019 a fost aprobată finanțarea din bugetul județului Bistrița-Năsăud a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru obiectivul de investiții ”Modernizare drumuri județene DJ 154D Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței, DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie-Visuia, DJ 172A Beclean-Chiochiș”, județul Bistrița-Năsăud. Conform acestei hotărâri, au fost aprobate la finanțare din bugetul județului, cheltuielile care nu se finanțează de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în cuantum de 4.229.340,37 lei, conform anexei la hotărâre.

Potrivit prevederilor Anexei la Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 1851/2013, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, în categoriile de lucrări care nu se finanțează prin Programul Național de Dezvoltare Locală trebuie să fie cuprinse și cheltuielile privind amenajarea parcărilor. Totodată, cheltuielile prevăzute în capitolul 3, subcap. 3.5.4.(documentații tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/ autorizațiilor) din Anexa la Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr. 53/2019, ce au fost inițial încadrate la cheltuieli neeligibile, trebuie cuprinse la cheltuieli eligibile.

Având în vedere Nota de fundamentare nr. IVA/11930 din 19.06.2019 a Serviciului administrare drumuri județene, în care se argumentează necesitatea modificării Hotărârii Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr. 53/2019, în sensul celor de mai sus, precum și necesitatea demarării în cel mai scurt timp a proiectului pentru obținerea fondurilor de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în 20 iunie 2019 a fost aprobat Proiectul de hotărâre pentru pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr. 53/2019 privind aprobarea finanțării din bugetul județului Bistrița-Năsăud a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru obiectivul de investiții ”Modernizare drumuri județene DJ 154D Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței, DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie-Visuia, DJ 172A Beclean-Chiochiș”, județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, se modifică alin. 2 de la art. 1 din Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud 53/2019 după cum urmează: valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 86.330.608,42 lei, din care cheltuielile care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sunt în valoare de 4.267.359,06 lei.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.