Actualitate Recomandări

Pentru ce cumpără municipalitatea două terenuri în Ghinda

Pe agenda Consiliului Local Bistrița se află și aprobarea cumpărării de către municipalitate a unor terenuri din localitatea componentă Ghinda, proprietatea lui Rus Natu.

Primăria Bistriţa are în vedere demararea unui proiect pentru amenajarea unui scuar în centrul localităţii componente Ghinda, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional: ”Proiectul propune reconversia funcţională a unui teren neutilizat şi transformarea lui în zonă de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, motivat de faptul că cetăţenii îşi doresc o zonă de parc şi agrement cât mai aproape de zona în care locuiesc”.

S-a identificat astfel în zona centrală a localităţii o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, iar unul dintre proprietari vrea să vândă două terenuri. Cele două terenuri sunt libere de sarcini, împrejmuite parţial, având categoria de folosinţă curţi, construcţii, situate în zona protejată cu valoare istorică şi arhitecturală a zonei centrale, zonă de amplasament a fostei biserici evanghelice demolată. Pe latura estică unul dintre terenuri este afectat de zona de protecţie a pârâului Ghizii.

A fost întocmit un raport de evaluare a terenului, valoarea de piață estimată fiind de 107.750 lei, echivalentul a 23.188 euro fără TVA, respectiv 14,60 euro/mp.

Astfel, în data de 23.11.2017 a avut loc o negociere între părţi, urmare căreia s-a stabilit preţul de cumpărare la 14,50 euro/mp, respectiv suma totală de 107.064 lei, echivalentul a 23.026 euro, la care se adaugă TVA.

Municipalitatea vrea să cumpere un teren în suprafaţă de 274 mp în anul 2017, iar terenul în suprafaţă de 1.314 mp va fi cumpărat în 2018, după aprobarea bugetului local.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.