Cultură

Cupa APS la crap, pe lacul din Baza de agrement Sigmir

A doua ediţie a competiţiei desfăşurate sub egida ”Asociaţiei Pescar Sportiv” are loc duminică 23 octombrie. Taxa de înscriere este 100 de lei, iar ultima zi de înscriere este 21 octombrie.

Organizatori sunt CD-APS şi Marius Rus. Înscrierile se fac la Marius Rus (tel. 0744 837 806), sau la magazinul ”Fir întins” din zona BIG. Sunt disponibile 30 de locuri pentru întrecerea care se va desfăşura la Baza de agrement Sigmir.

Cei mai norocoşi şi iscusiţi pescari vor fi premiaţi cu trofee şi dilome, dar şi cu sume de bani: 400 de lei locul I, 300 de lei locul II, 200 de lei locul III, 100 de lei captura.

Program: ora 8.00 – sosirea concurenţilor, ora 8.30 – tragerea la sorţi şi şedinţa tehnică, ora 9.00 intrarea la standuri şi pregătirea, ora 9.55 nădirea grea, ora 10.00 – începerea concursului, ora 16.00 – încheierea concursului, ora 16.00 – cântărirea şi completarea fişelor concurenţilor, ora 16.30 – întocmirea clasamentului, ora 17.00 – festivitatea de premiere.

Clasamentul final se stabileşte după cantitatea totală de peşte prins.

Se pescuieşte cu o singură undiţă (vargă, lansetă cu plută, bologneză) cu un singur cârlig. Cârligul va fi obligatoriu în capătul liniei. Nu este permisă folosirea momitorului pe fir, dar nici al coşuleţului de nădire pe fir. Nu este permisă folosirea geamandurilor de marcaj şi a markerilor. Pe mal, concurentul poate avea un număr nelimitat de undiţe de rezervă.

Se pescuieşte într-o singură manşă, pe durata a 6 ore. La semnalul de încetare a concursului, concurenţii vor scoate undiţele din apă. În caz de drill se acordă maximum 10 minute pentru scoaterea peştelui. Scoaterea peştelui se face în limita sectorului fiecărui concurent, fără a deranja vecinii de stand.

La intrarea în standuri, concurenţii au la dispoziţie o oră pentru pregătirea ustensilelor şi a nadei, timp în care se interzice nădirea sau pescuitul.

Punctează crapul comun, salonta şi cteno.

Momeala: nadă vie, făinuri, pelete, boabe (cereale). Este interzis pescuitul la peştişor viu, bucăţică de peşte, ochi de peşte sau năluci artificale.

Nada: nada vie (viermi, râme) şi cereale. Se pot folosi maximum 4 kg nadă uscată şi 1 kg nadă vie.

Nădirea grea se face timp de 5 minute, înainte de startul concursului. Bulgării de nadă nu trebuie să depăşească mărimea unei mandarine. În timpul concursului este interzisă nădirea cu astfel de bulgări.

Se permite nădirea de întreţinere, în timpul concursului. Mărimea permisă a bulgărelui este cât se poate cuprinde într-o mână. Nădirea cu cupă de rubesiană şi praştie de nădit este permisă.

Nada rămasă nu se aruncă în apă la sfârşitul concursului.

Este obligatorie folosirea juvelniculuie ecologic şi a minciogului ecologic. Juvelnicul trebuie să fie tip tunel, lungime minimum 1,80 m şi un diametru minim de 50 cm. Dacă diametrul juvelnicului nu asigură condiţii optime de viaţă a peştelui, în cazul unei capturi, peştele se cântăreşte şi se eliberează imediat. Este interzisă folosirea juvelnicului de sârmă.

Sunt interzise intrarea în apă, pescuitul cu năluci artificale, consumul băuturilor alcoolice în timpul concursului.

Foto: carpingclub.ro

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS