Sănătate

Cuptor adus din Austria pentru uscarea fructelor din Parcul Perilor Seculari

În Parcul Perilor Seculari Lions va fi montat un cuptor adus din Austria în care vor fi uscate fructe, iar în perimetrul din jurul Căsuței lui Mihai vor fi sădite plante aromatice și medicinale, toate având și caracter didactic.

Inginerul Mihai Bilegan, președintele comisiei de mediu din cadrul Clubului Lions, a explicat, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, de ce organizația își dorește continuarea parteneriatului cu administrația locală în ce privește Parcul Perilor Seculari.

”Am construit un centru de informare-documentare într-o căsuță veche pe care am mutat-o acolo. E plină de cărți de specialitate și de fotografii, iar acum vrem să facem niște dotări care nu ocupă spațiu foarte mult. Mai precis, vrem să amplasăm un uscător de fructe, un cuptor 3×1,5, un model adus din Austria, care funcționează pe lemn. Vom usca fructe și cu scop didactic ca să vadă copiii cum are loc un astfel de proces. Mai vrem să facem o grădină cu plante aromatice și medicinale, tot așa pentru ca să poată fi cunoscute mai ușor de către copii. Toate acestea se fac pe cheltuiala clubului, cu munca noastră și vor reveni Primăriei Bistrița. O ultimă veste bună este aceea că am fost contactat de Caroline Fernolend, președinta Fundației Mihai Eminescu Trust – patronată de Regele Charles al III-lea, ca să ne ocupăm, în localitatea Viscri, de arborii de aliniament stradal ca să îi putem revigora, să-i toaletăm, să completăm golurile cu soiuri vechi de păr și să facem un curs de altoire pentru oamenii din sat”, a mai spus Mihai Bilegan.

Regele Charles al III-lea patronează peste 420 de organizații caritabile. Paisprezece dintre acestea formeaza grupul The Prince’s Charities. Deși fiecare organizație caritabilă este o entitate independentă, guvernată de un board, toate organizațiile sale colaborează în cadrul The Prince’s Charities.

În data de 16 martie, Clubul Lions Bistrița va sărbători 20 de ani de la înființare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS