”Pentru reabilitarea cu fonduri europene a școlilor gimnaziale nr. 1, 4 și ”Lucian Blaga” contractele sunt semnate și se află în derulare procedura de atribuire a contractelor de execuție a lucrărilor, lucrări care vor începe în timpul vacanței de vară pentru că trebuie eliberate spațiile după ce se încheie anul școlar. Sigur că vor crea disconfort, pentru că școlile trebuie să își restrângă activitatea, mai ales la Gimnazială 4 și ”Lucian Blaga”. Cu constructorul vom discuta ca lucrările să nu se execute simultan, să nu abordeze toate construcțiile în același timp astfel încât să se poată derula procesul educațional într-o parte din clădiri în timp ce se lucrează la celelalte”, spune primarul Ovidiu Crețu.
El a menționat că noua clădire pentru Grădinița nr. 2, de pe str. Nicolae Bălcescu, ”este practic ridicată în roșu, iar zilele acestea se va pune și învelitoarea”: ”Am insistat și insistăm pe lângă constructor să finalizeze cât mai repede grădinița, pentru că trebuie să aducem în această locație, în acest an, grădinița care funcționează acum într-una dintre clădirile de la ”Grigore Moisil”. În acea clădire va trebui să mutăm Creșa nr. 3, care intră în reabilitare anul viitor. Și Grădinița și Creșa nr. 3 vor trebui executate foarte repede pentru că și clădirea de la ”Grigore Moisil” intră în reabilitare. Suntem într-o cursă contracronometru”.
Primarul Bistriței a adăugat că pentru proiectul de modernizare a Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, finanțat prin PNDL, contractul de execuție este semnat și au început lucrările la corpul B, care se vor încheia anul acesta, așa cum ar trebui să se finalizeze și cele la corpul principal, pentru anul următor rămânând sala de sport și amenajarea curții. Ovidiu Crețu crede totuși că și la clădirea veche se va mai lucra și în primăvara lui 2020.
”Cu aceste lucrări la școli, practic situația infrastructurii școlare din Bistrița este rezolvată cu o singură excepție, clădirea veche de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”. Nu am date concrete să vă ofer acum, dar auspiciile sunt extrem de bune și eu cred că anul acesta vom obține și finanțare pentru respectiva reabilitare a școlii. Nu pot să mă hazardez lansând prezumții, chiar dacă au niște baze foarte solide în spate”, a mai spus Ovidiu Crețu.
Dacă s-a rezolvat problema legislativă puteți să aveți speranțe, dacă nu, sigur că nu vă puteți hazarda în promisiuni, care oricum nu se vor realiza într-un timp prea scurt, deoarece trebuie reluată întreaga procedură pentru obținerea creditării nerambursabile de la UE, care se cunoaște din practică, este anevoioasă și de lungă durată. Așa că fiți mai ponderat cu auspiciile favorabile și priviți lucrurile mai realist, nu sunt chiar roze, nu-i mai amăgiți pe oameni cu promisiuni deșarte!!!
Poate incepeti un program de reabilitare si pentru cadrele didactice de la CNLR….. multi sunt in plus acolo, care nici la agricol nu ar avea ce cauta!