Prima serie a cursurilor de duhovnicie din Arhiepiscopia Clujului va avea loc între 10 – 13 februarie la Mănăstirea ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, situată la hotarul dintre Rebra şi Parva. Sesiunea este destinată în special preoţilor din protopopiatele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
A doua serie a cursurilor de duhovnicie din Arhiepiscopia Clujului va avea loc în perioada 17 – 20 februarie la Mănăstirea Nicula şi se va adresa preoţilor din protopopiatele judeţului Cluj.
În ambele sesiuni preoţii vor participa la programul liturgic al mănăstirii, urmând ca discuţiile şi dezbaterile să aibă loc la o oră potrivită pentru a nu se suprapune cu sfintele slujbe şi programul de rugăciune al mănăstirilor.
Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov, a declarat pentru Radio Renaşterea: ”Având în vedere faptul că spovedania este una dintre cele mai puternice şi mai importante instituţii ale Bisericii, pentru că acolo se reaşează omul în raportul său firesc cu Dumnezeu, dar şi cu sine însuşi, este important ca preoţii să fie permanent pregătiţi şi în contact cu ceea ce presupune arta duhovniciei, care este o artă, şi de aceea ne-am gândit ca la aceste întâlniri să participe atât preoţi tineri care au nevoie de îndrumare şi de sprijin în misiunea lor pastorală, dar şi preoţi cu experienţă care prin această experienţă acumulată pot să-i ajute pe cei tineri şi împreună pot să construiască un dialog foarte util şi să se îmbogăţească reciproc. La aceste întâlniri vom avea şi invitaţi. Va participa în primul rând Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, cu a cărui binecuvântare se desfăşoară şi această serie a cursurilor de duhovnicie, dar şi preoţi, monahi şi mireni, tocmai pentru că spovedania este o instituţie care nu-i priveşte doar pe preoţi, ci şi pe mireni care sunt beneficiarii scaunului de spovedanie şi a ceea ce primesc ca sfat duhovnicesc din partea preotului duhovnic”.
O manastire situata la hotarul dintre doua localitati?! Citeam acum ceva vreme ca aceasta manastire este in comuna Rebra, ba chiar pe stema localitatii Rebra se afla simbolul acesteia. Ce sa mai inteleaga un simplu cetatean?