Actualitate

Dacă e marţi, sunt trei ceasuri rele şi accidente rutiere!

Conform statisticilor Poliţiei, marţea au loc cele mai multe accidente rutiere, iar cele mai puţine în zilele de miercuri. Săptămâna viitoare, pe drumurile din Bistriţa-Năsăud vor fi amplasate 11 aparate radar, într-o acţiune la nivel european pentru prevenirea şi combaterea încălcării regimului legal de viteză.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud desfăşoară săptămâna viitoare, între 20 şi 26 august, campania preventivă SPEED, sub egida Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), pentru reducerea numărului de victime în urma evenimentelor rutiere datorate circulaţiei cu viteză mare.

Comisarul şef Roberto Hasnaş, şeful Serviciului Rutier, a declarat că vor fi amplasate aparate radar pe principalele căi de acces, în special pe DN 17, DN 17C, DN 17D (Năsăud, Beclean, Sîngeorz-Băi), dar şi pe drumurile judeţene. ”Serviciul Rutier are în dotare opt aparate Autovision şi trei aparate radar aflate la Poliţia Sîngeorz-Băi, Secţia rurală Dumitra şi Secţia rurală Petru Rareş. Radarele vor fi în zonele cu cea mai mare vulnerabilitate pe linie de viteză. DN 17 este cel mai periculos din punctul de vedere al vitezei, aici s-au petrecut cele mai multe evenimente rutiere”, a spus Hasnaş într-o conferinţă de presă.

La un bilanţ al primelor şase luni, principala cauză a accidentelor grave este traversarea neregulamentară de către pietoni (35 de accidente cu 7 morţi), majoritatea celor implicaţi fiind trecuţi de 50 de ani. Pe locurile următoare se află viteza, neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară şi abateri ale bicicliştilor.

În această perioadă s-au înregistrat 45 de accidente grave cu 11 morţi, 34 de răniţi grav şi 8 răniţi uşor, dar şi 106 accidente uşoare cu 135 de persoane rănite uşor.

Numărul accidentelor este în scădere faţă de acelaşi interval din 2011.

Poliţia Rutieră desfăşoară în această perioadă acţiuni de prevenire a accidentelor în care sunt implicaţi cetăţeni români care conduc autoturisme înmatriculate în străinătate. ”Luna august este una periculoasă, sunt mulţi care lucrează în străinătate şi acum este trafic intens”, a spus comisarul şef Roberto Hasnaş.

El a precizat că eventuala mărire a limitei de viteză pe unele tronsoane din judeţ, aşa cum intenţionează Ministerul Transporturilor, este de bun augur, mai ales dacă este posibilă îmbunătăţirea infrastructurii şi în localităţi sunt trotuare.

Purtătorul de cuvânt al IJP BN, Antonela Gorgan, a precizat că, potrivit statisticilor, cele mai multe accidente rutiere au loc în zilele de marţi, iar cele mai puţine miercuri.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.