Actualitate

Dan Barna, candidatul USR la prezidenţiale. PLUS decide în două săptămâni

Liderul USR Dan Barna a fost desemnat sâmbătă, la Congres, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. El s-a declarat convins că USR-PLUS pot da preşedintele României. ”Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a afirmat el, în aplauzele participanţilor.

Dan Barna a obţinut 324 de voturi. Ceilalţi aspiranţi la statutul de prezidenţiabil au fost Mihai Goţiu (134 de voturi), Dumitru Stanca (5 voturi) şi Dragoş Dinulescu (3 voturi).

Reprezentanții organizației județene Bistrița-Năsăud l-au votat pe Dan Barna.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş a anunţat că formaţiunea pe care o conduce îşi va desemna în două săptămâni, prin votul tuturor membrilor, atât candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi la Primăria Generală a Capitalei. Apoi, împreună cu USR, vor fi decişi candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi de prim-ministru, el declarându-se pregătit să îşi asume oricare dintre funcţii:

”Am demarat procedura de selecţie a candidaţilor la preşedinţia României şi la Primăria Capitalei. Facem acest lucru prin democraţie directă, prin votul tuturor membrilor. Procesul va dura două săptămâni. Ulterior vom decide care va fi candidatul alianţei USR-PLUS la funcţia de preşedinte şi care la funcţia de prim-ministru. Vom merge în tandem. Îmi voi depune candidatura pentru a fi desemnat la prezidenţiale. Până pe 20 iulie, cei care doresc să candideze pentru preşedinţia României şi pentru Primăria Bucureşti vor putea să îşi depună candidatura, să se înscrie, iar începând cu săptămâna viitoare, de pe 22 şi până pe 27 iulie, vom avea vot deschis, electronic, pentru toţi membrii de partid”, a spus Cioloș.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS