Actualitate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: ”Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă. În acest sens, vor fi investite 1,5 miliarde euro prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii, fonduri de la bugetul național, care vor fi alocate până în 2027. Hotărârea a fost adoptată în ședința de Guvern și vizează, între altele, creșterea suprafaței irigate de la 1,8 milioane hectare la 2,6 milioane hectare.

Guvernul condus de PNL face toate demersurile astfel încât să nu mai avem probleme la acest capitol în viitor, folosind atât fonduri de la buget, cât și fonduri europene. În același timp, Guvernul susține fermierii români prin măsuri dedicate. Acordarea primei de 10% din valoarea producției procesate este o măsură inclusă în Programul Sprijin pentru România, cu un plafon de 200 mil euro. 10% din valoarea produselor procesate va rămâne la fermieri și procesatori. Această măsură va încuraja fermierii români să prelucreze în țară produsele agricole, va asigura necesarul pieţei interne şi va reduce presiunea asupra stocurilor şi preţurilor la alimente.

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură a Parlamentului European (Grupul PPE)

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS