Actualitate

Daniel Suciu: CNLR, unul dintre simbolurile Bistriței, va fi așa cum merită

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a declarat că pentru modernizarea prin CNI a clădirii vechi de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, se vor urma aceleași proceduri ca în cazul sălii polivalente din Wonderland, proiect aprobat în ședința de Guvern de ieri.

”Vizavi de CNLR, era o datorie a noastră a tuturor. Nu am spus nici când au fost doamnele de la CN ”Liviu Rebreanu” și Parohia Evanghelică la București  împreună cu viceprimarul, nici câte întâlniri am avut, am tăcut pentru că știam că e mai important rezultatul. Corpul A de la CNLR va fi reabilitat de către CNI. A avut loc ședința Consiliului Local, urmează după modelul sălii polivalente din Unirea și CN ”Liviu Rebreanu”. Ieri a fost aprobat în ședința de Guvern proiectul sălii polivalente, același lucru se va întâmpla și cu CNLR. Am văzut suficient de multe explicații savante ale altora despre cum ne îndepărtăm noi de un obiectiv predându-l la CNI. Oamenii ăștia habar n-au de administrație și cum se derulează niște investiții. Astăzi avem finanțare aprobată pentru sala polivalentă, din ce am văzut va fi una dintre cele mai frumoase din România, și am văzut destule în ultimele luni. Am găsit soluția ca ”Liviu Rebreanu”, unul dintre simbolurile Bistriței, să fie așa cum merită. Sunt foarte bucuros. Estimez că în două luni vor fi demarate procedurile de licitație pe SICAP”, a spus Daniel Suciu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a afirmat: ”Îi mulțumesc în mod special lui Daniel Suciu, i-am zis că sunt dispus să renunțăm la bani care ar reveni Consiliului Județean de la minister ca să găsim o soluție pentru corpul A de la CN ”Liviu Rebreanu”, care a fost prins în PNDL și din păcate a intrat într-un blocaj din cauza unei prevederi contradictorii, interpretată în feluri diferite de Primăria Bistrița și minister. Decât să stăm și să așteptăm să se pronunțe instanța, să vedem cine are dreptate, mă bucur foarte mult că Daniel Suciu, și aici chiar e meritul lui în proporție majoritară, în urma discuțiilor cu reprezentanții Bisericii Evanghelice a găsit soluții pentru a moderniza acel corp de clădire care a fost făcut cu eforturile comunității săsești în urmă cu peste 100 de ani și care este astăzi într-o stare avansată de degradare. Sper ca într-un termen rezonabil să avem clădirea reabilitată, e un liceu de prestigiu care merită toate eforturile pentru a rezolva acest lucru. Legat de viitoarea sală polivalentă, este un cadou pentru fetele care au obținut medaliile de bronz, aducând imagine județului și bucurie iubitorilor de sport. Meciurile din Cupa EHF le vom începe în sala pe care o avem acum, dar atunci când vor fi în luptă pentru locuri și mai bune în campionat vom avea 2.765 de locuri și nu va mai fi nicio problemă cu biletele”.

Directorul CN ”Liviu Rebreanu” Bistrița, Susana Gălățan, a spus că ”o școală frumoasă, reabilitată, dotată cu mijloace moderne pentru educație nu va face altceva decât va crește și mai mult performanța pe care o facem la CNLR. Colegii mei profesori și până acum au depus efort pentru a asigura un nivel educațional foarte ridicat, cu un procent de promovabilitate la Bacalaureat de aproximativ 99%, cu un număr de 560-580 în medie pe ultimii cinci ani de elevi participanți la olimpiadele naționale, cu circa 70 de elevi care obțin distincții la olimpiadele naționale, dar și reprezentare la nivel internațional, iar proiectul de modernizare va contribui și mai mult la succesul acestor elevi”.

Săptămâna aceasta, în ședință de îndată, Consiliul Local Bistrița a aprobat un ”proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii „CNI” SA, a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Consolidarea şi modernizarea corpului A (corp liceu), Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, Bulevardul Republicii nr. 8”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.