Actualitate

Daniel Suciu: Nu dau bir cu fugiții

”Sunt unul dintre cei 30 de semnatari ai proiectului de lege privind pensiile speciale pentru primari, susțin în continuare proiectul semnat de colegi de la PSD, PNL, UDMR. Primarul face parte din categoria demnitarilor, dar niciodată până acum nivelul de salarizare și restricțiile impuse nu au fost în concordanță cu acest statut. Cred că pentru un primar care a avut o salarizare de 1.800 de lei, și asta pentru o comună foarte mare, un spor de 400 de lei la pensie pentru un mandat nu este foarte mult. Dacă magistrații și militarii au pensii speciale, la rugămintea și după discuții cu foarte mulți primari le susțin această doleanță. Nu dau bir cu fugiții, îmi asum în continuare acest proiect de lege. Asta nu înseamnă că nu susțin majorarea tuturor pensiilor din România, că nu sunt conștient de nivelul acestora, dar în același timp fac parte din singurul Guvern care a respectat legea și a indexat pensiile cu 5%. Primarul din comuna Galaţii Bistriţei are, după 16 ani de muncă în zootehnie şi 23 de ani ca primar, o pensie de 1.420 lei”, a spus într-o conferință de presă deputatul PSD Daniel Suciu.

El a adăugat că, dacă această lege va trece, fiecare beneficiar va trebui să facă o cerere pentru acordarea pensiilor speciale și astfel fiecare ales local va decide dacă vrea pensie specială sau nu: ”Cine a fost condamnat pentru acte de corupție nu va beneficia de prevederile acestei legi. Când se va înceta cu pensiile speciale? Când le vom anula pe toate, atunci vom înceta cu această manie. Eu îmi asum semnătura pe acest proiect de lege. Am semnat și proiectul pentru pensiile speciale ale parlamentarilor”.

Propunerea legislativă prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene vor primi pensii speciale a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă, semnată de un grup de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au vârsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicându-se şi celor care au deţinut astfel de funcţii anterior intrării în vigoare a actului normativ.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi de calculează că produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară. Indemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie şi se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se mai arată în proiect.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani.

Termenul pentru votarea propunerii era 2 noiembrie, astfel încât, în absenţa unei decizii a plenului Camerei Deputaţilor, proiectul se consideră adoptat tacit şi va fi trimis Senatului spre dezbatere, în calitate de for decizional.

Etichete

3 comentarii

  • Deși concurență există, se cheltuiesc bani pentru a realiza selecția prin alegeri, criterii de performanță nule, primarii vor să fie și ei puși la masa bogaților, li se cuvine, sunt vârful de lance al manipulării. Rușine domnule deputat.

  • D-le! ai postat un comentariu ff lung,pe care nimeni nu o sa-l citeasca pana la sfarsit!!! Pacat ca esti un om tanar,care ar trebui sa vada altfel lucrurile..Sunt convins,ca la alegerile viitoare ,d-voastra sa fiti istorie!Intre politruc si politician e o mare diferenta!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.