Primarul Ovidiu Crețu a explicat în ședința Consiliului Local Bistrița de ce programul de funcționare a parcului de aventură din Wonderland a fost redus de la cinci la trei zile, în week-end, până la ora 18.00:
”Programul îl facem atâta timp cât avem oameni. Dacă vor fi doritori, putem prelungi oricât, putem să facem în fiecare zi, dar să ținem trei oameni acolo ca să vină un copil sau doi copii pe zi nu cred că este varianta cu care să mergem înainte. În momentul în care vor fi solicitanți, prelungim până la ora 20.00 fără niciun fel de problemă. Atâta timp cât nu sunt oameni, n-are rost să facem, am avut deschis și în timpul săptămânii și erau câte două persoane pe zi, atunci am închis și am lăsat numai în week-end. Dacă la închidere vor fi trei oameni care așteaptă, atunci OK, prelungim cu o oră, ținem și noaptea dacă vom avea cu cine să lucrăm. Dar dacă nu, să facem program ca să așteptăm pe cineva să vină, nu ne permitem, nu avem așa de mulți oameni în Primărie ca să-i ținem degeaba dacă nu sunt doritori”.
Consilierul local PNL Ioan Peteleu i-a spus în ședința CL: ”Prin aceste afirmații dovediți că ați mai făcut o investiție nerentabilă, nu v-ați pus problema fezabilității când ați făcut investiția în Aventura Park? La fel s-a întâmplat și cu pârtia de schi, la fel o să se întâmple și cu sania de vară pe care o veți face. Câte străzi mai puteați asfalta din cei 7 milioane de euro pe care i-ați investit într-o pârtie nefuncțională? Oamenii pentru asta au plătit taxe și impozite, să le creați infrastructură, utilități, să-și poată duce în condiții decente viața. Banii respectivi i-ați investit într-o pârtie total fără folos”.
Ovidiu Crețu i-a răspuns: ”Pentru ce m-au votat oamenii uitați-vă în programele mele de campanie electorală și o să vedeți pârtia de schi acolo. Cert este că, în momentul în care vor fi toate elementele în complexul de sport și agrement Wonderland, cu siguranță lucrurile vor fi cum trebuie. Din păcate, n-am avut posibilitatea să finanțăm și să rezolvăm toate problemele dintr-o dată. Ajutorul cu care vine Consiliul Județean pentru a dota zona respectivă (n.r. – sală polivalentă, terenuri de sport) este salvator. Îmi doresc ca și privați să vină să investească în zona respectivă. Și-au anunțat intențiile, deocamdată mai vag. Acel complex de sport și agrement va funcționa în momentul în care vor fi 60-70% din obiective realizate. Dar dacă nu faci primul obiectiv, nu se va face niciodată nimic”.
Privații gândesc înainte de a face investiții în zona aia….asta e diferența dintre un privat și un bugetar….așa că primare vorbești ca un politician care caută scuze….la prostiile făcute în lipsa unei gândiri care vă lipsește 100%
Un vechi proverb spune: „Prostul, dacă nu-i fudul, parcă n-ar fi prost destul”. Ovidiu Crețu încă mai crede că l-au votat oamenii pentru că în programele de campanie electorală le-a promis pârtie de schi. In realitate, acesta a fost cel mai contestat si păgubos proiect pe care primarul s-a încăpatinat să-l realizeze cu bani din împrumuturi bancare. De la început complexul de sport și agrement numit pompos si neromâneste Wonderland a fost prost gândit, fără o conceptie clară bazată pe studii de fezabilitate si analize de impact.
Iata cum definea marele profesor si medic Iuliu Hatieganu, rolul unui complex sportiv: “Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevărateii educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
Ori, edilii Bistritei, intentionau să facă o sală polivalentă si chiar să mute stadionul in Unirea. De aceea, complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului si sa fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj. N-are nici un rost ca Sala Polivalenta s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras, unde spectatorii pot ajunge mai usor chiar pe jos. O asemenea sala cu o capacitate generoasa, este destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului.
Totul făcut fără cap, neacademic spus „la plezneală”: facem și-o vedea ce-a fi.
Nici un studiu de marketing făcut de firmă cu prestigiu în domeniu și cu asumarea responsabilității datelor, nici la pârtie, nici la aquapark, nici la alpinecoaster, nici la teleschi. „Studiile de fezabilitate”au fost făcute toate cu firme de casă, fără să li se ceară împărțirea răspunderii sau o asigurare de răspundere civilă profesională.
Principalul vinovat pentru această situație e primarul Crețu, dar îi are aproape și pe consilerii care i-au aprobat aberațiile și unii dintre funcționarii care au scris rapoartele de oportunitate. Cumva Crețu are acoperire, dar un auditor corect, nu Curtea de Conturi subjugată politic, ar putea stabili toate erorile și vinovații dezmățului cu banii publici.
Acuma vine Crețu și se lamentează că nu mai are bani pentru lucrările stringente, este rezultatului cheltuirii nechibzuite a bugetului, în primul rând cheltuielile de personal, organigramă suprumflată și salarii nesimțite, în special la unii conducători.