Actualitate

De ce a renunțat Ambulanța să mai transporte pacienții care fac dializă. Explicația managerului

Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a renunțat la contractul cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru transportul pacienților dependenți de dializă, a spus managerul unității dr. Annabella Muzsi, miercuri, într-o ședință de Colegiu prefectural. Acesta este efectuat în prezent de Asociația Filantropia Ortodoxă.

”Ca și volum de activitate, am înregistrat o scădere datorită faptului că am renunțat la contractul de transport al pacienților dializați. segmentul de transportat asistat a scăzut. În ce privește urgența și consultațiile la domiciliu, nu sunt diferențe majore. La A1-A2, odată cu renunțarea la dializă au scăzut transporturile. În prezent, facem doar transport de poroduse bilologice și externarea din unitățile sanitare a pacienților care nu sunt transportabili, cu deficit motor, cu ghips”, a spus dr. Annabella Muzsi.

Dr. Muzsi a explicat că, până anul trecut, printr-un contract cu SJU, SAJ a asigurat transportul de la și la dializă.

”Pentru că nu am mai avut personal și resurse, am denunțat contractul și, în prezent, e derulat de Finatropia. Noi parcurgeam pentru aceeași persoană săptămânal șase drumuri în locații fixe. De ce am renunțat? Fiindcă numărul dializaților creștea, iar contractul nu permitea să transportăm doar anumiți pacienți, ci pe toți. Faptul că nu am mai primit ambulanțe, iar cele de tip A erau destul de vechi și intrau mult în service, ne aflam în situația în care omul risca să nu poată ajunge la dializă. Din respect pentru ei, dacă nu am putut asigura un serviciu de calitate, mai bine am discutat cu spitalul și au căutat alternativă”, a spus managerul SAJ.

În prezent, SAJ are 41 de ambulanțe operative, trei tip C (ultima fiind primită în iunie 2019), 24 de tip B1 – B2 din care 5 primite la final de 2018, un număr de 11 tip A1-A2 pentru transport neasistat de pacienți și trei tip ACD, ambulanțe de consultații la domiciliu, fără transport pacienți. Totodată, personal operativ e ajutat de 106 voluntari care activează în cadrul departamentului de voluntari al SAJ.

2 comentarii

  • S-a dar contractul la Filantropia, pt faptul că așa a vrut baronul județului Radu Moldovan, nu pt faptul că nu ați avut personal sau ambulanțe. De când mă știu eu, in Romania, bolnavii cu dializă, erau transportați cu „salvarea de la spital ( așa se zicea pe vremuri). Acuma s- a dat la biserica, pt că ei nu plătesc taxe și impozite la statul român. Tot ce decontează Casa de Sănătate le intra in buzunarul Filantropiei (adică la biserica), fără a platit taxe și impozite. Apropo de când preoții, au făcut Școala Sanitara (pregătire sanitara)???. Nu ne mai prostiți cu articole de astea că numai tine.

    • esti total pe langa subiect. Ura ta impotriva anumitor persoane te face sa vorbesti fara sa ai habar.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.