Actualitate

De ce balsamul de rufe nu este necesar atunci când utilizezi mașini de spălat cu uscător

Spălatul rufelor obișnuia să fie o activitate ce ocupa destul de mult timp din viața oamenilor. Înainte, când această activitate presupunea înmuierea, frecarea, clătirea și stoarcerea hainelor, toate făcute la mână, gospodinele puteau petrece o zi întreagă făcând doar acest lucru, iar, mai mereu, era nevoie de cel puțin două perechi de mâini. Mașinile de spălat au apărut tocmai pentru a ușura munca oamenilor, făcându-i pe aceștia să petreacă mai puțin timp spălând, dar având în continuare haine poate chiar mai curate.

Este clar vizibilă evoluția acestor electrocasnice pornind de la mașinile de spălat din lemn sau metal acționate manual, la mașinile de spălat electrice și până la cele automate pe care le utilizăm în ziua de azi. Odată cu acestea, au evoluat și detergenții de rufe pe care îi folosim, fie că vorbim despre clasicul detergent pudră, despre balsamul de rufe sau despre detergenți mai noi precum pernuțe sau ”pods”, tablete sau dezinfectanți lichizi.


Însă probabil cea mai inovativă și de folos invenție este reprezentată de mașinile de spălat cu uscător. Aceste mașini de spălat cu uscător au fost practic inventate prin încorporarea a două electrocasnice: o mașină de spălat și un uscător de rufe, într-unul singur. Astfel, utilizatorii nu numai că beneficiază de avantajele uscării rapide a hainelor, dar salvează și spațiu fără a avea nevoie de un al doilea electrocasnic. Puteți găsi mașini de spălat cu uscător pe site-ul eMAG la prețuri de la 1500 și până la 12900 de lei pentru cele de la Miele.

Mașini de spălat cu uscător – avantaje

Un alt avantaj, dacă vorbim despre mașini de spălat cu uscător este faptul că putem să nu utilizăm balsam de rufe. Balsamul de rufe era folositor acum 50 de ani când detergenții de rufe disponibili nu erau cei mai delicați și nici cei mai eficienți. Acești detergenți obișnuiau să facă hainele aspre, iar astfel era nevoie de balsam. Însă nu mai e cazul de așa ceva. Detergenții actuali fac o treabă foarte bună curățând rufele dar păstrând totuși textura moale, iar mulți dintre ei sunt și parfumați, conferind hainelor un miros plăcut.

Balsamul de rufe nu face altceva decât să adauge un strat subțire, lubrifiant pe suprafața materialelor, făcând fibrele din țesături mai alunecoase. Astfel, previne energia statică și face să pară că hainele sunt mai moi și mai pufoase. Cu toate acestea, unele tipuri de balsam de rufe au în componența lor multe substanțe chimice care sunt dăunătoare atât pentru om cât și pentru mediul înconjurător. De asemenea, acestea nu sunt neapărat bune nici pentru haine. Pot păta hainele albe, se pot depune pe materialul textil împiedicând absorbția, iar mai presus de toate, se poate depune de componentele mașinii de spălat, fiind necesare curățări periodice.

Mașini de spălat cu uscător – mai multe avantaje

Tocmai că folosirea unei mașini de spălat cu uscător te scapă de utilizarea balsamului de rufe. Hainele uscate pe sârmă, la aer sunt cele care devin puțin aspre. Și acest lucru dispare ulterior după călcare, însă avantajul unei mașini de spălat cu uscător este că îți usucă hainele, dar le și păstrează moi. Astfel, nu trebuie să mai plătești sume considerabile pe sticle de balsam de rufe. Un lucru pe care îl poți achiziționa, totuși, dacă vrei ca rufele tale să fie considerabil mai moi, este un set de bile din lână pentru uscător. Lanolina naturală din lână ajută tocmai pentru ca hainele să fie mai mătăsoase. Acestea sunt o alternativă organică naturală, sănătoasă și mult mai avantajoasă, fiind refolosibile. Puteți găsi seturi de câte 3 bile din lână pe site-ul eMAG la prețuri între 50 și aproximativ 100 de lei.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS