Sănătate

De ce bărbații însurați trăiesc mai mult decât burlacii

Că barbații însurați au viața mai lungă decât confrații lor, burlacii, știam, însă nu ne era clar de ce. Iată însă că nu a durat mult, iar experții au venit și cu explicația: familiștii merg mai degrabă la medic când simt că ceva nu e în regulă, comparativ cu bărbații singuri, scrie Mediafax.

Atât bărbații, cât și femeile, câtă vreme au o familie trăiesc mai mult. Confortul psihic, sprijinul pe care și-l oferă reciproc, motivația – iată cateva dintre motivele care susțin teoria. Însă, oamenii de știință au scotocit mai adânc chestiunea si au scos la suprafață o explicație și mai concretă. Ei bine, în timp ce burlacii își neglijează problemele de sănătate, preocupați de alte aspecte ale traiului de unul singur, cei însurați ajung mai des pe la medic. Împinși de soție sau de responsabilitatea familiei, aceștia din urmă au mai mari șanse sa fie disgnosticați timpuriu și sa primească un tratament eficient pentru orice afecțiune.

Mergând și mai specific asupra bolilor cu care barbații se confruntă în mai mare măsură decât femeile, specialiștii au tras consluzia că infarctul sau atacul cerebral îi seceră mai mult pe cei singuri. Asta pentru că bărbații asezați la casa lor iau, de obicei, măsuri de la primul semn de boală.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS