Potrivit lui Ioan Şandru, este vorba de o creştere cu 10% a tarifelor pentru metrul cub de apă potabilă ceea ce va face ca preţul să fie de 4,16 lei/ mc. Urmare a acestor modificări de preţuri, Aquabis estimează că va avea venituri din exploatare mai mari cu 22,3% în 2012, iar în total veniturile companiei vor creşte cu 7,8%.
Întrucât anul trecut Aquabis nu a înregistrat profit, Ioan Şandru a spus că nu poate fi vorba, anul acesta, de măriri de salarii în cadrul Aquabis.
În 2012, compania va achita ultima rată din împrumutul luat de la BERD, dar va începe să plătească ratele la BEI pentru Programul ISPA. Tot anul acesta, se vor achita comisioanele şi dobânzile pentru împrumutul de 8 milioane de euro luat în decembrie 2011.
În cadrul Aquabis lucrează 550 de persoane, organigrama fiind redusă cu şase posturi faţă de anul trecut, dar vor urma noi disponbibilizări cel mai probabil în 2013 sau 2014 când peste o sută de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă. Se întâmplă pentru că staţiile de tratare şi epurare vor fi automatizate şi nu va mai fi nevoie de aceşti oameni.
Am fost in Spania in zona de sud, o zona mai arida, fara atatea surse de apa si totusi la ei este cu mult mai ieftina apa. Cand este seceta creste pretul la apa, dar cand sunt multe precipitatii nu o mai ieftinesc. Cine le da dreptul sa vanda apa, ei o produc? Ei pot sa taxeze doar distributia si tratarea apei. Acestea sunt asa scumpe? 4,16lei/ mc!!!
cum explicati taxare apa meteo acolo unde nu aveti retele pluviale?