În condițiile în care nu se știe deocamdată cum se vor desfășura cursurile în anul școlar 2020-2021, peste 1.700 de cadre didactice din județul Bistrița-Năsăud se pregătesc să țină și cursuri online prin intermediul unei aplicații Google. Este vorba de „Google Classroom” în care sunt inițiați la Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud.
Classroom este un instrument nou din suita Google Apps for Education cu care profesorii pot să creeze și să organizeze rapid teme, să ofere eficient feedback, precum și să comunice ușor cu elevii sau studenții. Cu aplicația Classroom, elevii pot să-și organizeze temele în Google Drive, să le finalizeze, să le predea, precum și să comunice direct cu profesorii și cu colegii.
Aplicația Classroom funcționează cu Documente Google, Drive și Gmail. Astfel, profesorii pot să creeze și să strângă teme, fără ca acestea să fie pe hârtie. De asemenea, pot să vadă cine și-a terminat tema, precum și să ofere feedback direct și în timp real fiecărui student.
Profesorii pot să posteze anunțuri și întrebări, precum și să comunice în timp real cu studenții: comunicarea la curs și în afară devine mai eficientă.
De asemenea, Classroom creează automat dosare Drive pentru fiecare elev/student și temă în parte. Elevii pot păstra evidența temelor care trebuie predate accesând pagina Teme.
De inițierea celor peste 1.700 de cadre didactice în acest program se ocupă personalul didactic din CCD BN și formatorii.
Pfoai, pai trebuie spor pentru facut treaba.. macar 100%
Doar cineva care nu a lucrat materiale digitale poate sa spuna asa ceva. Predarea online cere mult mai mult timp pentru selectare,adaptare,pregatire , verificare si feedback.
Intotdeauna exista persoane care denigreaza cadrele didactice. Daca facem educatie, nu e bine, ca e „prea mult” si „stresam copiii”. Daca, din motive obiective, nu ne intalnim face-to-face cu copiii, iar nu e bine. As avea o propunere: sa faci o facultate dureaza 3-4 ani; dati macar vreo 3 titularizari si intre timp faceti si o naveta, dar totodata mai cheltuiti din salariu si pe ceva materiale didactice, in 10 ani luati-va si gradele, dar mai faceti si cursuri de perfectionare continua pentru ca lumea evolueaza. E un sistem deschis pentru toata lumea. Va asteptam la discutii dupa perioada despre care vorbeam mai sus….
Parțial corect. Tocmai asta era ideea: sa nu generalizam si sa nu amestecam/identificam pe cei care isi fac treaba in mod serios cu cei care uita sa se pensioneze sau care inlocuiesc educatia cu politica sau care (din pacate asta e adevarul) au trecut prin facultate ca trenul prin gara fara a retine vreun principiu didactic sau desfasurarea corecta a unui demers didactic sau muuuuulte altele.
Un dascăl ce nu are demnitatea de asumare a propriei identități, nu poate produce decât rebuturi.
Au existat scoli cu renume in care profesorul de informatica nu a facut o ora online cu elevii sai in perioada pandemiei. Nu are rost sa mai vorbim de alte materii geografie, chimie, istorie etc. Asa ca nu e doar lipsa de cunostinte IT, ci mai degraba o enorma indiferenta si rea vointa. Daca se poate o vacanta de 6 luni de ce NU. Cine a pontat si platit astfel de profesori care s-au retras in vacanta din martie?. Cine a verificat cate ore online au facut? Ma gandesc ca orele suplimentare pe bani nu le-au suspendat. Toata stima pentru acei profesori care s-au implicat si care au reusit sa se organizeze rapid si sa ofere elevilor ore in mediul online. Cred ca noul an scolar nu va arata altfel fata de perioada martie – iunie 2020 daca nu va exista respect fata de elev din partea cadrelor didactice si a ministerului de resort dar obligatoriu si o alta atitudine din partea parintilor si a elevilor. Nu cred ca exista vreun privat care sa achite salarii pe stat degeaba ba mai mult angajatul sa mai fie si pretentios si plangacios ca nu a putut sau nu a stiut.