După ce două persoane au fost accidentate pe treceri de pietoni din Năsăud care nu sunt marcate întrucât DN 17 C a fost asfaltat de curând, autoritățile locale au decis să dea un comunicat postat pe Facebook care a stârnit însă comentarii aprinse și critici din partea localnicilor.
”Având în vedere recentele lucrări de asfaltare care au vizat tronsonul Drumului Național DN 17 D (Bulevardul Grănicerilor) din orașul Năsăud, vă informăm că există un timp de uscare a asfaltului de minim 15 zile, înainte de a aplica stratul de vopsea, pentru marcaje.
Astfel, drumul nou asfaltat nu se poate marca mai devreme de termenul precizat mai sus, deoarece compoziția vopselei s-ar amesteca cu substanțele asfaltatului proaspăt (bitum) și și-ar modifica culoarea și implicit se vor șterge mai ușor!
Lucrările sunt derulate de către Direcția Generală de Drumuri și Poduri Cluj, Secția Drumurile Naționale Bistrița-Năsăud, existând un contract în derulare pentru realizarea de marcaje, pe întreg tronsonul reabilitat (nu doar cel aferent orașului Năsăud).
Până la realizarea acestor lucrări de marcaj, rugăm ca toți participanții la trafic (pietoni și conducători auto) să se deplaseze cu atenție sporită!”, a transmis primarul orașul Năsăud, Mircea Romocea.
Localnicii care au citit mesajul său s-au declarați nemulțumiți că nu se aplică marcaje provizorii, dar și de alte lucruri.
”Oare de ce au trebuit să fie călcate 2 persoane la trecere de pietoni până să faceți acest anunț? 😐 ”, a comentat Stin Cotuțiu.
”Având în vederea vârsta celor 2 victime, sunt sigur că un anunț pe facebook nu le ajută cu nimic. Având în vedere că șoferii sunt din zonă și că au circulat de sute de ori prin acele locuri, mă face să fiu sigur că ei știau de trecerile de pietoni. Nu vreau să acuz pe nimeni, șoferii sunt maturi și își vor asuma, cred, greșeala”, i-a răspuns Sorin Salvan.
” La orice lucrare de asfaltare se folosește culoarea galben pentru marcajul provizoriu chiar pentru că negru+galben e cea mai săritoare în ochi combinație de culori din punct de vedere psihologic fiind situată chiar înaintea combinației alb+roșu. Culmea, se folosește chiar pentru a aminti participanților la trafic marcajul, înainte de a deveni negru+alb, mult mai vizibil noaptea. Așa că vina e în egală măsură împărțită în cazul accidentelor între pietoni neatenți, conducători auto și autorități”, a comentat și Sergiu Cătălin.
”Dar ce ne puteți spune despre bordurile exagerat de înalte de la trecerile de pietoni? Încercați să treceți dvs cu un moped electric (care sunt cu sutele în oraș), cu un cărucior pentru copii, cu o bicicletă! Am văzut personal o persoană în vârstă care intenționa să treacă strada cum nu își putea ridica piciorul peste bordură”, a scris și Oana Urdă.
”10 min am așteptat la trecerea de pietoni cu căruțul să mă lase cineva să trec! Nu se mai respectă nici o regulă de circulație, bine că poliția locala și rutieră freacă belengerul pe banii nostri🤬🤬🤬🤬 ”, a scris și Ana Rotari.
Adaugă comentariu