Stimaţi domni şi doamne cu funcţii înalte în Primăria Bistriţa, începând cu primari, viceprimari şi city-manager (am aflat că am avea şi aşa ceva, deşi nu am înţeles ce anume manageriază întrucât nici nu s-a deranjat municipalitatea să ne spună ceva despre persoana respectivă şi atribuţiile ei, nu am auzit să se fi organizat vreun concurs sau să fi fost ales vreun tânăr manager cu viziune care a condus vreo firmă), degeaba punem pe hârtie proiecte măreţe dacă nu suntem în stare să ne arătăm spiritul gospodăresc în lucrurile mici. Întrucât de la înălţimea maşinilor de serviciu din care butonaţi telefoane în timp ce şoferul vă lasă la scară, poate că nu le observaţi, ne-am propus să vi le arătăm noi.
Astăzi vă prezentăm Parcarea din faţa Trezoreriei Bistriţa! Într-o zonă extrem de aglomerată în care ar fi nevoie de locuri de parcare frumos amenajate, de multă verdeaţă şi flori, Primăria Bistriţa a lăsat să apară o adevărată junglă. Lumea îşi lasă maşinile anapoda pe un teren viran pe care se află un chioşc de ziare bun de dus la groapa de gunoi, buruienile sunt crescute printre roţile maşinilor abandonate pe spaţiul public, panourile publicitare hidoase care nu ar mai avea ce căuta nicăieri în Bistriţa agresează trecătorul, iar gropile şi mizeria te fac să te gândeşti la orice, mai puţin la administraţia unui oraş care are aşa o puzderie de proiecte mari şi de şefi şi mai mari. Dacă e să vorbim despre vreo pată pe faţa administraţiei locale aceasta este una dintre cele mai mari şi mai late.
Este trist că, în anul de graţie 2014 când Primăria Bistriţa visează la pârtii megalomanice, la parcuri industriale, la turism nu ştiu de care, la tramvai verde sau colorat, în anul în care vehiculează zilnic tot soiul de fantezii, administraţia locală cu sutele ei de angajaţi plătiţi cu bani publici nu este capabilă să facă ordine nici măcar în parcarea din faţa Trezoreriei Bistriţa, culmea, un loc în care statul îşi adună banii, nu puţini, în puşculiţă.
Dacă e un teren aflat în proprietatea publică, e revoltător că nu s-a făcut nimic până acum, iar dacă e unul privat, ar fi trebui date amenzi usturătoare proprietarului până când acesta fie îl cedează municipalităţii, fie îl întreţine ca atare, indiferent dacă e defuncta Bancorex sau chiar statul român însuşi.
Dat fiind faptul că peste drum de această zonă e sediul SRI şi al Poliţiei, deducem că şi cele două instituţii nu au nimic împotrivă să „admire” pe geam ditamai jungla, dovada neputinţei statului român indiferent de forma instituţională pe care o îmbracă el. Nu mai rămâne decât să aprindem o lumânare lângă maşina de pompe funebre. Restul toate sunt rezolvate!
Peste drum , adica … parcul de langa Metropolis in str. M.Eminescu, Primarul Cretu doreste sa-l desfinteze si sa faca o parcare…subterana,…. si etajata !
Si aceasta, dupa ce acest parc s-a ….amenajat cu bani nu putini !
În sfârşit, s-a sesizat cineva.
U-ha! De parca asta-i singura buba urata de pe fata Bistritei europene… curaj si veti descoperii mult mai multe orori de acest gen!
Se pregateste studiul pt. amenajarea unei parcari subterane in parculetul din MIHAI EMINESCU. Aceasta frumoasa piateta cu caisi ornamentali care infloresc mirific cu amenajari destul de bune vor disparea in scurt timp. In detrimentul cetatenilor Primaria vrea sa mai incaseze cateva milioane de lei pe luna. D.vs cei care aveti masini si sunteti riverani nu o sa parcati acolo 365 zile pt ca nu o sa va permiteti asemenea costuri. Acolo va fi bariera contorizata. Nu se poate realiza asa ceva fara ca administratia sa incalce din nou legea24 din2007 a spatiilor verzi’ Ecologistii prin cei doi consilieri se vor opune categoric in CL si vom sesiza din timp APM si GARDA DE MEDIU sa nu dea aprobari la asa ceva in caz contrar fiind la randul lor partasi la incalcarea aceleasi legi.
Cel mai mult ne deranjeaza masinile parcate pe trotuare.Cei de la primarie au marcat spatiu de parcare si in dreptul trecerii de pietoni(vezi trecerea de pe Imparatul T
raian,in dreptul pietei,langa chioscul de ziare.
Bibliotecar fiind în clădirea din str. Gării nr. 2, am cunoscut familia BECA, care locuia în actuala parcare. Casa a fost demolată în timpul lui N. Ceauşescu şi grădina de legume desfiinţată, dânşii primind o locuinţă la bloc. Astăzi dânşii nu mai sunt în viaţă. Se pare că există totuşi urmaşi (nepoţi la Braşov) cărora terenul viran, utilizat ca şi parcare, le aparţine. Primăria ar fi trebuit să clarifice imediat după 1990 succesiunea. Până când acest aspect juridic nu va fi finalizat nicio autoritate nu va putea folosi terenul pentru o parcare sau o construcţie. Se pare că nici terenul unde se afla Parcul Eminescu şi clădirea Metropolis-ului nu este clarificat juridic în beneficiul urmaşilor caselor demolate. Într-adevăr aspectul general al terenului nu este în concordanţă cu criteriile europene ale unui municipiu.
Chiar dacă e teren privat, Primăria are pârghii să dea amenzi până când valoarea lor o depăşeşte pe cea a terenului, lunar una de 100.000 de lei. Apoi, în instanţă, cere executare silită şi trece pământul în proprietatea oraşului. Puţină fermitate nu ar strica nici în lucrulile concrete, nu credeţi? Că la fantezii care nu se fac gen centură de sud şi Wonderland vedem foarte multă determinare.
Sa stiti ca BancoRex-ul a vrut sa amenajeze acolo o parcare prin 1998, dar Primaria nu le-a dat voie, ca era solicitat terenul la Legea 10.
Referitor la aspect, e neglijent, dar nu e chiar asa de rau, sunt multe harburi ruginite, dar vina e a Primariei ca nu le ridica. Probabil mostenitorii vechilor proprietari nu au acte inca, altfel ar fi vindut terenul pana acum si ar fi aparut acolo un bloc, nu credeti?
Orice este posibil, dar nu scuzabil.
Va place cum arata fatada, neamenajata, a ceea ce s-a dorit a fi CASA DE CULTURA A SINDICATELOR. Intre timp si-a schimbat proprietarul si nu mai este ceea ce se dorea, este a unor privati, care scot bani, dar nimeni nu-i trage la raspundere pentru cum arata cladirea la exterior. Daca eram primar, de vre-o 20 de ani incoace, le aplicam zilnic cite o amenda pana cind dadeau o „fata ” prezentabila cladirii, dupa un proiect aprobat de edili..
Mulţumim de pont. Le luăm la rând.
Apropo de starea jalnică a terenului respectiv, pe când se va sesiza vreo autoritate (indiferent care), despre AUTOGARA Bistrița, o mizerie maximă pe lângă piața din Calea Molodovei care este parfum! Este totuși o poartă de intrare în județ și municipiu, administrată de niște parveniți nepăsători puși pe căpătuială, tolerați de autorități. Se termină GARA CFR în curând și este păcat că nu se vrea ca orașul nostru să arate civilizat!!!!!!!!!
PRIMARU ESTE OCUPAT CU FANTANILE ARTEZIENE.
POATE ASA ISI SPALA PACATELE.
IN TIMPUL CARE IA MAI RAMAS FACE SI EL CE MAI POATE SA ISI MAI ASEZE
SITUATIA.