Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud pregătește, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, o campanie de vaccinare a elevilor cu vârste între 16 și 18 ani care va avea loc de Ziua Copilului. În acest sens, părinții trebuie să-și dea acordul în scris, formularele fiind adunate de diriginți.
”Pentru că vine Ziua Copilului, pregătim niște acțiuni pentru tinerii între 16 și 18 ani. Intenția noastră este să mergem în orașe pentru că acolo sunt liceele mari. Liceele din mediul rural le vom aronda celor din orașe sau vom găsi altă modalitate să-i aducem la vaccinare. O să avem o estimare a numărului de copii care doresc să se vaccineze până joi. Sigur că vaccinarea copiilor se face doar cu acordul părinților. E o problemă pe care trebuie să o rezolvăm. Domnii diriginți se vor ocupa de obținerea acordului. Vom încerca să facem această campanie de vaccinare să fie cât mai atractiv, cu muzică. Sperăm să avem cât mai mulți doritori”, a spus dr. Anca Andrițoiu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, în ședința Colegiului Prefectural.
Inspectorul școlar general Mihai Mureșan a declarat la rândul lui că a fost transmis în școli formularul pentru ca părinții să își poată exprima acordul scris.
”Din ce am văzut la școala unde lucrez (CNLR Bistrița – n.r.) sper să fie suficienți doritori să se vaccineze în așa fel încât, în zilele anunțate, treaba aceasta să se constituie într-o activitate de succes. Rămâne să vedem. Cred că, în continuare, problema vaccinării tinerilor, cât și a personalului angajat din școli rămâne o problemă deschisă”, a spus Mureșan.
Echipele S.V.S.U. sunt responsabile de activitățile de vaccinare cu serul Pfizer, care se vor desfășura în intervalul orar 8:00 – 20:00, iar Centrul Cultural Municipal Bistrița va asigura o atmosferă cool!.
Alte activități de vaccinare anti CoVid-19 adresate tinerilor vor avea loc în data de 1 Iunie – Ziua Copilului, tot în intervalul orar 8:00 – 20:00 și în Beclean, în zona parcului, Năsăud, în parcul din zona Judecătoriei, Sângeorz-Băi, în zona parcului și Prundu-Bârgăului, la centrul de vaccinare din cadrul dispensarului.
Nu uitați să aveți asupra voastră cărțile de identitate, iar minorii care doresc să se imunizeze au nevoie ca declarația pe propria răspundere, disponibilă mai jos, să fie semnată de un părinte.
Chestionarul de triaj + declarația pe propria răspundere: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/…/chestionar_triaj…Este important de reținut că la aceste activități de vaccinare se pot imuniza și adulții!
Pe de altă parte, dr. Andrițoiu a anunțat că DSP a atașat echipe mobile de vaccinare tuturor centrelor fixe din județ: ”Cei de la Beclean probabil vor merge și la Petru Rareș și pe Valea Țibleșului, în funcție de câte persoane sunt doritoare”.
Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud au fost administrate 89.642 doze de vaccin (15.223 Moderna, 9.857 AstraZenecca, 62.582 Pfize, 1.980 Johnson). Cu o doză s-au vaccinat 50.016 de persoane (aprox. 19% din populația eligibilă peste 16 ani), iar complet 41.625 (aprox.15% din populația eligibilă peste 16 ani). S-au vaccinat: 3.076 persoane din categoria I (6%), 27.976 persoane din categoria II (56%) și 18.964 persoane din categoria III (38%), 2.104 personal din învățământ, 433 persoane din centre rezidențiale, 738 persoane nedeplasabile, 18 persoane fără adăpost cu rapel.
Dintre medicii de familie din județ, vaccinează în prezent 30. Dintre aceștia, 15 care au cabinete în mediul urban au vaccinat 535 persoane și 15 din rural au vaccinat 970 persoane.
”Putem să le dăm orice fel de vaccin. Deja sunt medici care au cerut vaccin de la Moderna. Se pare că merge bine, nu au avut reacții deosebite. Se vor alătura și alții. Ne străduim să fim creativi”, a adăugat ea.
De asemenea, se fac vaccinări și la Leoni și RAAL unde au fost imunizate deja 726 persoane.
Până acum au fost trei acțiuni drive through cu 2.007 persoane vaccinate (1.512 Pfizer, 495 Johnson), iar echipa mobilă de la Spitalul Militar Cluj a vaccinat 180 persoane la Lechința.
Adaugă comentariu