Bilanțul deceselor unor persoane din județul Bistrița-Năsăud diagnosticate cu Covid-19 a ajuns la 257.
Iată cazurile deceselor 242-252 înregistrate în județ în contextul pandemiei de Covid-19 și anunțate de autorități:
Decesul nr. 242: Bărbat, 74 de ani, cardiac, hipertensiv, cu obezitate, pneumonie interstițială, insuficiență respiratorie acută și infecție Covid-19, internat in data de 23 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 26 noiembrie.
Decesul nr. 243: Bărbat, 74 de ani, cardiac, cu AVC sechelar, demență, afecțiuni renale si hepatice, bronhopneumonie și infecție Covid-19, internat în data 26 noiembrie la Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 27 noiembrie.
Decesul nr. 244: Bărbat, 68 de ani, cu afecțiuni renale și hepatice, bronhopneumonie și infecție Covid-19, internat în 22 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 27 noiembrie.
Decesul nr. 245: Femeie, 64 de ani, hipertensivă, cu obezitate, pneumonie acută bilaterală, insuficiență respiratorie cronică acutizată și infecție Covid-19, internată în 26 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 27 noiembrie.
Decesul nr. 246: Femeie, 68 de ani, cardiacă, diabetică, cu obezitate, bronhopneumonie acută și infecție Covid-19 formă severă, internată în data de 22 noiembrie în Secția ATI, unde a decedat în data de 28 noiembrie.
Decesul nr. 247: Bărbat, 83 de ani, cardiac, hipertensiv, diabetic, cu afecțiuni renale și hepatice, anemie, bronhopneumonie cronică, insuficiență respiratorie acută și infecție Covid-19, internat în data de 22 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 28 noiembrie.
Decesul nr. 248: Femeie, 61 de ani, diabetică, hipertensivă, cu afecțiuni renale in stadiu de hemodializă, bronhopneumonie acută, insuficiență respiratorie acută și infecție Covid-19, internată în data de 16 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 28 noiembrie.
Decesul nr. 249: Bărbat, 67 de ani, cardiac, hipertensiv, cu AVC sechelar, hemipareză, demență mixtă, amputație coapsă stg., bronhopneumonie acută, insuficiență respiratorie acută și infecție Covid-19, internat în data de 20 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 28 noiembrie.
Decesul nr. 250: Femeie 73 de ani, cu afecțiuni renale, obezitate, insuficiență respiratorie acută, pneumonie Covid-19 formă severă, infecție Covid-19 formă severă, internată în data de 27 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 29 noiembrie.
Decesul nr. 251: Femeie, 74 de ani, cardiacă, hipertensivă, diabetică, cu AVC sechelar, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie acută și infecție Covid-19 formă severă, internată în data de 17 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 29 noiembrie.
Decesul nr. 252: Bărbat, 86 de ani, cu AVC sechelar, demență, anemie severă, pneumonie interstițială, insuficiență respiratorie acută și infecție Covid-19, internat în data de 21 noiembrie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 29 noiembrie.
De ce se moare aşa mult în Bistriţa – Năsăud de COVID?
Conform https://www.worldometers.info/coronavirus raportul morţi / total infectaţi la data de 01/12/2020 este următorul :
-EU : 2,29%
-UK : 3,59%
-IT :3,47%
-RO : 2,40%
-BN : 4,4%
De ce este aşa mare raportul în BN?
Conform DIGI24.RO :
„Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, spune că numărul relativ ridicat de decese din ultimul timp înregistrat în rândul bolnavilor de COVID din România ţine nu neapărat de o virulenţă a virusului, cât de probleme mai profunde şi mai vechi ale sistemului sanitar din România. Pacienţii cronici nu îşi îngrijesc mereu sănătatea aşa cum ar trebui, nu respectă tratamentele, pe de altă parte există şi o discrepanţă mare între nivelul de trai şi accesul la servicii de sănătate şi nu în ultimul rând un pericol vine şi dinspre infecţiile nosocomiale din spitale.”
Deci o cauza ar fi comună pentru toată ROMANIA adică problemele sistemului sanitar .
Totuşi se observă că şi faţă de media din RO în BN rata de mortalitate este foarte mare
iar principala cauza cred că este numărul prea mic de teste din BN de unde şi rata mare de morţi raportată la infectaţi.
Credeţi că organele abilitate (prefectura,DSP etc) au vreun plan de acţiune sau tac ca porcul în păpuşoi ?