Concursul adresat asociațiilor de proprietari de la locuințele colective cu scopul de a premia asociația care realizează cel mai corect colectarea selectivă a deșeurilor la punctele gospodărești continuă până în data de 9 iulie.
Partenerul municipalității în această campanie, SC Supercom SA, a ridicat săptămâna trecută peste 16,5 tone deșeurile colectate selectiv de la 83 de punctele gospodărești amplasate pe 50 de străzi, informează Primăria Bistrița.
”Rezultatele obținute, separarea corectă a deșeurilor și felul responsabil în care cetățenii municipiului Bistrița au înțeles să se implice în această campanie este remarcabil și țin să le adresez mulțumirile mele pe această cale. Aceste rezultate fac dovada civilizației și spiritului nostru civic și asigură premisele implementării cu succes a acestui proiect precum și onorarea angajamentelor asumate”, spune primarul Ovidiu Crețu.
”Pentru buna desfășurare a concursului, SC Supercom SA a curățat punctele gospodărești și a golit containerele semiîngropate pline și colaborează cu Serviciul salubrizare din cadrul Direcției Servicii Publice a Primăriei municipiului Bistrița, în vederea monitorizării modului de colectare a deșeurilor de către asociațiilor de proprietari”, se mai arată în comunicat.
În săptămâna 18-22 iunie s-au ridicat de la punctele gospodărești primele containere semiîngropate pline cu deșeuri reciclabile. Au fost golite și monitorizate containerele pline de la 48 de puncte gospodarești din municipiul Bistrița și conform datelor comunicate de SC Supercom s-au colectat 16,5 tone deșeu de plastic și hârtie, o cantitate apreciabilă.
”După prima acțiune de monitorizare a punctelor de colectare s-a constatat faptul că majoritatea asociațiilor de proprietari folosesc corect containerele destinate colectarii selective și depun deșeurilor în containerele potrivite. Mai mult, plasticul și hârtia-cartonul sunt colectate fără impurități. În concluzie, colectarea selectivă funcționează în majoritatea cartierelor de blocuri dar sunt și puncte gospodărești unde nu se păstrează curățenia, containerele pentru deșeuri reciclabile se folosesc pentru depozitarea deșeurilor menajere, iar multe containere cu capac de culoare gri/negru sunt utilizate nu doar pentru fracția umeda (deșeu menajer) menajer ci și pentru alte deșeuri care ar putea fi valorificate”, mai precizează municipalitatea.
Reamintim faptul că asociația de proprietari care colectează cel mai corect deșeurile în perioada 11 iunie-9 iulie va fi premiată cu suma de 2.000 de lei.
Foto: Primăria Bistrița
De ce trebuie premii, eu cred ca ar trebui sa fim civilizati fara bani. De ce trebuie bani pentru cea mai faina gradina, eu cred ca toata lumea ar trebui sa faca acest lucru. Romanul numai cu promisiuni, bani, galeti, ulei, zahar , asa este invatat. BRAVOS.
„au fost golite si monitorizate containerele de la 48 de platforme” … dar in municipiu sunt 261 platforme cu containere semi-ingropate pentru deseuri reciclabile … cam asa lucreaza PMB si Supercom …
Colectarea selectiva trebuie sa se faca in permanenta! De ce sa adunam selectiv gunoaiele doar in a „n” saptamana? Dupa ce am investit in containerele ingropate, care de cand nu mai sunt folosite s-au umplut, acum le-am „sigilat”si am lasat mirosul in nasul prostilor care au crezut in buna intentie a conducatorilor urbei.
taranul sef va lasa mostenire toate containerele alea semiîngropate Fat Frumosului viceprimar iesit din spuma marii ca sa aiba si el cu ce sa se afirme în ochii pulimii votante fara de discernamânt.
aici sunt banii dumneavoastra, asa zice o vorba mai veche, nu?!?