(VIDEO) Ministrul Apelor și Pădurilor, senatorul Ioan Deneș, a abordat în discursul său de la finalul Marșului Învierii tema referendumului pentru familie, care va avea loc, foarte probabil, în luna mai.
”Am venit să retrăim momentele de acum 2.000 de ani când s-a produs o cotitură în istoria omenirii, când Dumnezeu Fiul s-a transformat în om, printr-o familie formată dintr-un bărbat și o femeie, și a venit în lumea noastră să ne ofere speranță, nădejde și iubire față de oameni. Iubim toți oamenii? Da, iubim toți oamenii. Ce nu iubim? Nu iubim păcatul. Și acest lucru trebuie să-l spunem răspicat, că Iisus nu iubește păcatul și copii Lui nu pot să iubească păcatul.
Vă aduceți aminte anul trecut când o mână de oameni am avut curajul să spunem că Iisus a instituit în lume familia formată dintr-un bărbat și o femeie. Unii ne-au spus că ne vom rata carierele politice, dar după un an vedeți rezultatul. Când te încrezi în Dumnezeu, în Iisus Fiul Lui, n-are cum să te doboare nimic și nimeni. Am ajuns în situația în care într-un timp foarte scurt românii vor fi chemați să spună foarte clar că familia care a fost instituită de Dumnezeu trebuie să rămână așa, copiii și nepoții noștri au dreptul la aceste familii. Noi, în România, să spunem tuturor celor care ne înconjoară că valorile pe care le avem sunt cele pe care ni le-a instituit Dumnezeu și vrem să ținem la ele pentru că Îl iubim pe Dumnezeu.
Să le spunem răspicat fraților noștri europeni că avem dreptul la valorile noastre, e momentul să mai exportăm și noi ceva la ei, nu numai să importăm. În ziua referendumului care se apropie, va fi peste o lună – o lună și jumătate, să mergem toți și să le spunem celor care se uită la noi că noi, românii, vrem să avem familii normale”.
Discursul integral al ministrului Ioan Deneș, la minutul 14:45 din clipul video:
Referendum pentru familie
Deputații au adoptat Legea referendumului, trimisă la reexaminare de către preşedinte Klaus Iohannis. Astfel, aceasta urmează să ajungă din nou la preşedinte pentru promulgare în forma iniţială. Potrivit textului legii, “cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului”.
Anul trecut, Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Iniţiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot, iar referendumul ar putea avea loc în luna mai.
,,Sa le spunem raspicat ca suntem niste prosti” ,Denes-Penes.De parca acest referendum va crea autostrazi,va rezolva problema lipsei medicamentelor din spitale, va ridica standardul de viata al romanilor etc. Avea dreptate Brancusi cand spunea : v- am lasat saraci si prosti , v-am gasit si mai saraci si mai prosti.
„Referendumul este valabil daca la acesta participă cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente”.
•
Adică 30% din 18 milioane = 5.4 milioane.
La alegetile parlamentare (mult mai importante) prezenta la vot a fost de 39%, sau in jur de 7 milioane de votanți.
▪
Eu nu cred că se vor prezenta la referendumul 5.4 milioane de alegători, pt modificarea constituției 5.4. Deci rezultatul referendumului va fi invalid.
Câte sute de milioane de lei costă organizarea unui referendum? Chiar nu aveti ce face cu banii?
-propun organizarea unui referendum pt ca toate cultele in afară de ortodoxie să fie interzise. Penticostalii sunt proşti.
-propun organizarea unui referendum pt interzicerea tuturor genurilor de muzică, altele decât muzica populară. Jazzul e insuportabil.
Nu se poate să modifici Constituția unei țări, când doar 30% dintre persoanele cu drept de vot, se prezintă la vot.
Corect ar fi ca o prezență la vot de 2/3 sau 66% să permită modificarea Constituției.
Constituția nu se modifică aşa, o dată la 2 ani, sau o dată la 10 ani. Constituția se modifică o dată la 50 de ani, şi in cazuri EXTREME, cum ar fi
-mofificarea Constitutiei pt a permite femeilor să voteze.
-modificarea Constituției pt a adera la EU
– modificarea constituției pt. ca o femeie să poată fi incoronată ca şef de stat – Regină.
Constitutia nu se modifică pt nimicuri, bagatele.
Sunt țări europene care şi-au modificat Constitutia de doar 5 ori din 1849 până in prezent. Doar in cazuri de urgență!
Adrian C hai acasa .Străinătatea nu-ți priește. Pentru cațiva arginți pe luna nu merită sa renunti la valorile bunilor si strabunilor tai. Si in Bistrița traiesc oameni .Si traim in armonie cu pocăiții și cu ungurii si chiar cu politicienii.Sa gasesti Pacea
@Bistritean
Limbajul pe care îl foloseşti şi tonul pe care mi te adresezi, spune foarte multe despre tine!
Te simți bine când insulți pe cineva?
După intâmplarea nefericită de alaltăieri cu comentariile lui @Lovele şi @////, mi-am pus armura antijignire.
Toate atacurile voastre ricoşează şi nu îmi afectează starea de spirit. Noi înşine decidem dacă ne supărăm sau nu.
Nu mă supăr absolut de loc, şi te iert!
@ Adrian C.
Pragul de 30% a fost coborat de psd , de la 50% ,dupa al doilea referendum ratat de demitere a lui Basescu .
Daca nici cu 30 % nu le iese, a sa-l scada la 10% !
Vorba lui Cretu la referendumul local cu centura prin Codrisor : “pentru mine referendumul e valid ( cu toate ca juridic a fost declarat invalid) ! “
Atat de superficial trateaza politicianul mioritic , serioasa problema a cvorumului cu adevarat reprezentativ , necesar validarii unui referendum !
Oricum ai probleme mari!!!!iri cam dai seama dacă ar fi toți poponari și gunoaie ca tine????iti dai seama ce erai dacă părinți tai erau cu filetu schimbat?iti zic eu in canalizare!!!!-
Așa ca taci și nu mai infesta Internetul cu gândirea ta de om stăpânit de satana!!!!!
Dute sa Iri dea la mizerie!!!
Niste incompetenti care se dau politicieni de dragul pensiilor speciale si salariilor mari si luate pe degeaba
Și Deneș Fiul s-a transformat în ministru, printr-o familie pesedistă formată dintr-un dragnat pe post de duhul sfânt ce fecundează, iată, virgina politică românească, și a venit în lumea noastră să ne ofere speranță, nădejde și iubire față de oameni. Cât despre apostoli, erau familiști convinși, umblând mereu împreună. Dacă la Bistrița proștii ar fi de vânzare, că avem aici mulți, foarte mulți, am deveni destul de repede, cred, un județ bogat.
De ce amestecati religia cu politica? Hristos si apostolii sai nu au fost nici senatori si nici guvernatori romani.Nu respectati cuvantul Scripturii.
Doar de dragul argintilor stau pe aceeasi scena preoti si politicieni.Este un adulter intre politica care are banii si biserica care are voturi….
cine esti? ce iubesti? un barbat sau o femeie? copii se nasc dintrun barbat si o femeie te sfatuesc sa fii demn de faptul ca esti barbat, fii unul care mai intii gindeste si apoi vorbeste
Umflă-ți mingea și te joacă , Deneș. Nu ești tu și pezedeul tău în stare de a preda lecții de morală și cu atât mai puțin de a da/lua drepturi unora sau altora. Homosexualii trebuie să aibă aceleași drepturi cu heterosexualii și GATA! Muncesc la fel , plătesc taxe la fel și ce-i mai important, nu sunt tocmai o minoritate în România!
In Confederatia Elvetiana fiecare canton hotaraste prin referendum modificarea legilor.
In Romania un referendum national a stabilit limitarea numarului de senatori si deputati la 300 , insa dupa cum bine stiti , clasa politica nu a legiferat decizia poporului !La noi legiferarea rezultatului unui referendum nu e obligatorie , e FACULTATIVA !
Cum ar veni “voi puteti vota ce vreti , legea o facem cum vrem noi, politicienii “
La fel se va intampla si acum , asta in cazul in care 30% din romani vor fi dispusi a renunta la mici si bere in duminica respectiva !
Ca sa exporți ceva trebuie sa existe cerere. Exista desigur și cerere pentru prostie. Nu însă la nivelul la care să se preocupe de asta tratatele sau guvernele europene. În schimb, pentru discursul asta, Putin vă va îmbrățișa cu drag. Și îmbrățișarea lui Putin e mortală. Mereți în pace fraților! Nu cred că veți lua țara cu voi. Am stat destul în grotă. Dar, rămâne să verificăm la referendum câtă trecere are prostia „la intern”.
Bine spus Alex.
De referendul din 2009 cand prezenta la vot a fost de 50.95 % din care 88.84% au votat pentru reducerea numarului de palamentari cand le spuneti Europenilor ?
Din câte știu, dacă acest referendum va conduce la modificarea Constituției, atunci este absolut obligatorie punerea în aplicare și a referendului băsescian, valid și luat în seamă de Curtea Constituțională… așa că reflexie multă la politrucii pesedești. Și mai întreb o dată: dar problema pruncuciderii nu îi o chestiune ce ține de familia tradițională? Ar fi bine sau n-ar fi bine să chestionăm populația în legătură cu acest aspect? Sau a lua viața nenăscutului e în mod tradițional mai prejos decât definirea familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie?
@Tristan
La referendumul din 2009 s-a votat pentru :
1.parlament unicameral( pentru punerea in aplicare a acestui punct este obligatorie modificarea constitutiei , lucru care necesita inca un referendum)
2. limitarea numarului de parlamentari la 300 ( pentru aceasta era suficienta o lege organica , propusa si adoptata in parlament) . A fost o propunere initiata de pnl dar nimeni n-a dorit realizarea ei .
Referendumul pentru familie va duce la modificarea constitutiei , in sensul ca se va spune explicit “barbat si femeie”(bineinteles daca 30% merg la vot si se voteaza conform asteptarilor).
Din acest moment parlamentarii vor avea in mana un ou fierbinte sau drujba cu care isi pot taia singuri craca ! Se poate cere modificarea constitutiei conform rezultatelor ambelor referendumuri ( si in mod cert usr o va face ) , iar Curtea Constitutionala ( sigur se va ajunge acolo) va fi obligata sa constate justetea cererii !
Parerea mea e ca in momentul in care vor realiza ca-si pot pierde scaunele , vor renunta la “familia traditionala” .
We are Marooned.
Pink Floyd,
Again.
https://www.youtube.com/watch?v=P7YMI39sObY
Cum se poate de la postura unui ministru, o funcție de vârf în vârful unei ierarhii instituționale, funcție care se presupune că ai dobândit-o în urma unui proces extrem de exigent și competitiv, într-o țară care face relativ dintr-un club select de țări cu o anumită civilizație umană, tehnică și științifică, țară care paradoxal are cercetători de vârf la CERN, informaticieni străluciți la Microsoft, Google și Amazon , a căror muncă se bazează printre altele și pe contribuția unor persoane homosexuale de genul lui Alain Turing sau a unor persoane cu deficiențe fizice dar excepționale ca și intelect ca și Stepen Hawking… să vii și să declanșezi cu bună știință o isterie socială a minții și rațiunii, să ațâți majoritatea împotriva unei minorități deja ostracizate de loteria genetică ?(https://www.newscientist.com/article/2155810-what-do-the-new-gay-genes-tell-us-about-sexual-orientation/ )
Cum se poate să te declari frate cu europenii când atitudinile comportamentale de societate seamănă mai degrabă cu cele ale Rusiei și țărilor mai puțin dezvoltate din spațiul europeean -Vezi pe hartă aici.
http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/06/30/where-europe-stands-on-gay-marriage-and-civil-unions/
Nici măcar ca și organism comun , nu ai o strategie de a încuraja familia tradițională.
Să susții copiii și familiile respective.
Pierzi cetățenii pe bandă rulantă în defavoarea societăților la care vrei să te alături, economic dar nu valoric.
Te afirmi cu tot felul de bazaconii și inginerii sociale de a controla o populație prost educată, care eșuează masiv în testele comparative PISA .
Unde e gândirea critică?
Unde e gândirea bazată pe fapte verificate și reverificate?
Unde e validarea măsurilor politice pe criterii obiective verificabile și incontestabile?
A ajuns numărul românilor care cred că luna e agățată în cer și pământul e plat criteriul de referință a politicilor guvernamentale?
Asta e viziunea României de mâine, a ayatolahilor locali cu ale lor gărzi pretoriene mascate sub forma unor instituții aservite politic ?
O lume a superstițiilor și credințelor oarbe în mituri și salvări promise care din păcate nu vin cu soluții în prezent?
O țară cu un climat intelectual închis, defetist fără speranță, care asistă muribund la stingerea demografică care crede că încurajând prin rânduri scrise degeaba va bate produsul selecției naturale de milioane de ani.
Domnii respectivi visează în gașcă homosexuală de la înălțimea unui eșafod.
Consensul social nu se construiește pe ura celoralți diferiți.
By the way, nici o FEMEIE printre politicienii și liderii din pozele respective, o palmă dată ipocrit noțiunii de familie tradițională.
Da, am uitat.
Locul lor pare că e la ora respectivă în bucătărie.
Câți gândesc și câți votează ~ cc la Bistrița? 6, 10? Yes, of course, we are Marooned.
Am circulat puțin prin tara, soselele incep sa se degradeze văzând cu ochii.
Lăsați chestiile astea și apucati-va de lucru, tara scârțâie din toate încheieturile.
Domnu’ senator, întreb și eu pentru un prieten, sau o prietenă… Cu familia monoparentala ce facem?
este adevarat ca multi romini pleaca din tara .dece lasam pe altii sa ne cumpere padurile fabricile uzinele ,terenurile agricole? si nu facem nimic ; putem face ceva doar uniti