”Vreau să mă refer la oameni politici de vârf, precum Traian Băsescu şi Ioan Oltean, la modul în care ei înţeleg să abordeze aceeaşi temă în mod diferit, în funcţie de interesele pe care le dictează partidul sau modul în care îşi pot maximiza beneficiile. Inflamează din nou cu tema Parlamentului unicameral cu 300 de parlamentari. Din 2008 până în 2012 PDL a avut majoritate şi putea pune în aplicare referendumul din 2009. Problema lor a fost că dacă se punea în aplicare, în 2012 PDL mai avea doi parlamentari, câţi şi-au închis colegiile. Domnul Ioan Oltean era probabil la sediu sau îţi gestiona terenurile din jurul Bucureştiului, nu mai vorbesc de senatorul Cristian Florian. Traian Băsescu e un fel de cacealmist-şantajist, în sensul că vine şi flutură din nou opiniei publice o chestiune populistă. Cred că lumea s-a cam săturat de aceste cacealmale pe care le prezintă atunci când îi convin şi când consideră că trebuie să se revitalizeze din când în când, aşa cu forcepsul. Asta spune clar că pericolul cel mai mare pentru România este Traian Băsescu şi micile puncte de vedere diferite care apar în cadrul USL pălesc în faţa acestei mize atât de importante, care este ca România să scape de odată de abordarea făcută de Traian Băsescu în ultimii zece ani”, a spus Deneş într-o conferinţă de presă.
”Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, domnul Ioan Oltean, este un fel de moralist într-un turn de fildeş. Ba a intrat în comisia de revizuire, ba face nu ştiu ce răsturnări de situaţie prin Bucureşti. Probabil nu ştie că joi a fost Ziua Eroilor. E normal şi o obligaţie a oamenilor politici să fie alături de administraţiile locale la aceste evenimente. La Năsăud a trimis o delegaţie, dumnealui n-a catadicsit să fie prezent, iar la Beclean n-a participat nici măcar un reprezentant al lor. Aceştia sunt oamenii care vin să ne spună după atâţia ani cum trebuie făcut ceea ce nu au făcut ei. Eu m-am cam săturat de aceşti oameni politici cărora le place să dea sfaturi pe care ei nu le-au pus în practică. De aceea percepţia Parlamentului este cea care este, atât de jos în sondaje, pentru că astfel de politicieni au reuşit o astfel de performanţă. Generaţia care a venit în parlament are datoria morală să schimbe această percepţie, în sensul că ceea ce spunem trebuie să şi facem”, a comentat el.
Ioan Deneş a afirmat că trebuie clarificat odată ce vrea România să fie republică prezidenţială, semiprezidenţială sau parlamentară: ”Aparent este acum o republică semiprezidenţială, dar Traian Băsescu ne-a demonstrat că tot ce spunea el acel lucru trebuia să se decidă. Dacă luăm logic, aceste lucruri din Constituţie care clarifică prerogativele preşedintelui nu-l vizează în mod direct pe Traian Băsescu, ci pe viitorul preşedinte al României”.
cacialmist am inteles ca a fost si f.ate-o cind teo facut senator ca daca nu era el erai tot politician de judet….raminei….