Actualitate

Deputatul Diana Morar, mesaj de Ziua Victoriei, Ziua Europei și Ziua Independenței

”Sărbătorim în 9 mai Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei, iar în 10 mai Ziua Independenţei Naționale a României, trei momente cruciale care au marcat istoria noastră.

Ziua care amintește de sfârșitul celei mai mari conflagrații mondiale dar și Ziua Europei ar trebui să fie sărbători ale păcii și cooperării între națiuni, lucru care din păcate nu se întâmplă peste tot. Foarte aproape de noi, un stat a fost invadat de un altul direct implicat în cel de-al Doilea Război Mondial, o traumă care nu ar trebui să se mai repete. Sperăm și ne rugăm cu toții ca această luptă fratricidă care a șocat și îndoliat lumea să înceteze cât mai curând, iar vecinii noștri să poată trăi în liniște și pace.

Prin legea aprobată și promulgată anul trecut, Ziua Independenţei Naționale a României este celebrată în 10 mai. În 1877, Senatul proclama Independența statului român, iar Principele Carol I semna proclamația ”Independența absolută a României”. Din 1866 și până în 1947, 10 Mai a fost Ziua Națională a României.

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, transmite deputatul PNL Diana Morar.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.