Actualitate

Deputatul Diana Morar: Se modifică Legea contabilității

Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților a dat undă verde unui proiect de lege privind modificarea și completarea Legii contabilității, la care deputatul PNL Diana Morar este coinițiator.

Proiectul are ca obiectiv adaptarea la context practic a legislației referitoare la documentele financiar-contabile ale societăților și anume înlocuirea obligației de arhivare a documentelor timp de 50 de ani cu o perioadă de arhivare de 5 ani.

Obligativitatea arhivării documentelor financiar-contabile pentru o perioadă de 50 de ani este una nemotivată şi de natură să genereze costuri suplimentare nejustificate, astfel că se impune modificarea legii, spune Diana Morar.

Această inițiativă legislativă merge la vot final în Camera Deputaților.

După intrarea în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar- fiscale, a dispărut obligativitatea fişelor fiscale, iar angajatul primeşte, la cerere, din partea angajatorului, o adeverinţă privind veniturile realizate, precum şi impozitul reţinut. Totodată, prin intermediul Spaţiului Virtual Privat (SPV) pus la dispoziţie de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), începând cu anul 2011, angajatul poate solicita adeverinţa privind veniturile realizate în sistem electronic, fară a mai fi necesară vreo solicitare adresată angajatorului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS