(VIDEO) Deputatul PMP Ionuț Simionca a afirmat, într-o transmisiune pe Facebook, că susține redeschiderea bisericilor după ridicarea stării de urgență, dar și a restaurantelor, cafenelelor și teraselor în condiții de distanțare socială.
Toate bisericile trebuie să se redeschidă
”Cum oamenii merg la magazin și au nevoie de hrană, așa au nevoie de hrană sufletească. Au trecut prin această perioadă critică cu ajutorul lui Dumnezeu și cred că, acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de redeschiderea bisericilor. Dacă putem merge în supermaket-uri și putem să păstrăm distanța socială, să purtăm o mască, cu siguranță, putem merge și la biserică să păstrăm distanța socială, respectând normele sanitare. Dacă deschidem muzeele, ar fi de bun simț să redeschidem și bisericile”
Ce este starea de alertă
”Chiar dacă starea de urgență expiră, decidenții guvernamentali nu știu ce au de făcut. Vom avea stare de alertă, dar nimeni nu știe ce este și ce se va întâmpla. Dacă ministrul de Interne Marcel Vela va dispune limitări de drepturi fundamentale cum ar fi drteptul la circulație, acest lucru este neconstituțional și doar Parlamentul poate face așa ceva prin lege. Decizia CCR de miercuri spune că, în cazul stării de urgență sau de alertă, Parlamentul va trebui să adopte o lege în baza căreia să se restrângă drepturi și libertăți cetățenești”.
Președintele României ar trebui să invite partidele la consultări
”Să găsească o soluție în al 12-lea ceas pentru că este nevoie de o lege. Să nu rămânem în zona conflictului politic și să încercăm să găsim o soluție pentru această stare de alertă. Punctul meu de vedere este că ar trebui să renunțăm la limitarea unor restricții care blochează economia, dar, în același timp, ar trebui să impunem niște reguli de distanțare și protecție socială. Trebuie să ne protejăm, dar, în același timp, să relansăm economia”
Decizia CCR în ce privește amenzile
”Oamenii care au primit amenzi și le vor contesta în instanță au toate șansele să scape de ele. CCR nu stabilește anularea amenzilor. Este nevoie de contestarea lor în fața instanțelor și de verdictul unui judecător. Este vorba de amenzile contravenționale care s-au dat pentru nerespectarea restricțiilor, cum sunt cele date pentru lipsa formularului, completarea greșită, nerespectarea orelor de plimbare pentru vârstnici. Nu e vorba de dosarele penale făcute pentru zădărnicirea combaterii pandemiei. Neconstituționale sunt acele amenzi între 2000 și 20.000 de lei care s-au dat de la data de 1 aprilie până acum prin OUG. Cele date de la instaurarea stării de urgență, până la 1 aprilie, cu valori cuprinse între 100 și 5000 de lei rămân valabile. Amenzile pot fi contestate prin formularea unei plângeri împotriva procesului verbal de constatare a contravenției, plângerea se depune la judecătoria unde a fost săvârșită contravenția în termen de 15 zile (termen care curge după 15 mai, după ce se încheie starea de urgență). Așadar puteți să le contestați până la sfârșitul lunii mai”.
Relansarea HORECA
”După 15 mai, trebuie redeschise restaurantele, terasele, cafenelele, pensiunile. Ținând cont că deplasările în afara României vor fi dificile sau aproape imposibile, mulți români vor dori să redescopere țara și să încurajeze business-urile locale, iar mulți bistrițeni dori să viziteze mai mult județul, să investească în comunitate. Părerea mea este că trebuie deschise aceste restaurante, cafenele. Nu văd cum poate fi deschis un coafor, o frizerie, iar o terasă, nu. În județ sunt peste o sută de pensiuni care abia așteaptă să se redeschidă. Noi îi putem ajuta pe acești oameni prin prezența noastră în colțuri de rai din județ cum ar fi Șanț, Colibița, Prundu Bârgăului, Rodna, Rebrișoara, Telciu. Sunt multe locuri pe care le putem vizita și business-uri pe care le putem susține.Pentru a fi redeschise cafenele, restaurantele, terasele, Parlamentul trebuie să vină cu niște legi de distanțare socială, măsuri clare prin care să se stabilească distanța între mese, numărul de clienți ce pot sta la o masă. Eu cred că doar așa, cu niște măsuri clare, această industrie poate fi ajutată”.
Populismele marca PMP sunt haioase. Există un comitet tehnico științific la București care monitorizează, analizează și decide măsuri pentru viitor. Prevenția de până acum are rezultate excelente și am certitudinea că și pe viitor deciziile vor fi optime. E infantil să te pronunți atât de categoric când nu ai nici 10% din informațiile celor care decid, cum se poate reporni HORECA sau cum să se redeschidă bisericile. Oamenii sunt conștienți de contagiozitatea acestui virus și au răbdare. Demagogia unor politicieni naivi doar îi amuză.
Vorbind de populisme de cea mai joasa speta: spune-ne putin despre cresterea pensiilor in acest an!
Voi liberalii nu aveți nici un Dumnezeu! Și nici frica de Dumnezeu!
Populisme ziceți? Pensiile nu se vor mari, alocațiile nu le măriți, ne țineți in stare de urgenta sa murim de foame și guvernu sa poată fura sute de milioane de euro!
Rosinos comentariul dvoastra in calitate pe care o aveti in partidul aflat la Guvernare. Oare e rau ca un deputat prezinta diferentele dintre starea de urgenta si starea de alerta? Am urmarit TV-ul insa nici presedintele si nici un membru din „Guvernul meu” nu stiu concret ce se va intampla dupa 15 mai. Sa va felicitam, oare? Sa va ridicam in slavi? Sau sa va „felicitam” pentru lipsa de masuri concrete in plina criza. Sau si voi credeti ca din 15 mai dispare virusul complet din Romania? Mandra guvernare, o spun sondajele, dar nu alea ale voastre cu 43%.. ci alea cu 34% minus
Minunat! Când se ceartă politrucii SRI-ului între ei e MINUNAT! Pregătesc popcornul.
Eu zic sa dam drumul la tot ce se poate. Cu sau fara Dumnezeu, sa ne ia dracu. Pai nu observati cate infectari s-au produs din neglijenta unora care nu au inteles un lucru simplu? Nu va zburda imaginatia cam ce s-ar putea intampla daca se deschid toate? Supermarket-ul este una pentru ca omu’ tre sa manance, biserica e alta. Pe Dumnezeu sa-l porti in suflet cel putin pe vremurile acestea, o rugaciune ppti spune si acasa, sa nu pierzi „legatura”. Daca ti-e dor de a merge si de a asculta un preot, da drumu la teveu. Trebuiesc minimalizate riscurile raspandirii. Dar cum romanul este sensibil si la acest subiect, este firesc sa lansam idei „bune”.
Dupa deciziile luate de CCR, dupa modul cum intelege lumea sa faca relaxarea, dupa cum s-au napustit in piete zilele astea, eu prevad un viitor sumbru pentru tara asta. Lumea nu este disciplinata, putini sunt cei ascultatori, la inceput au fost chiar multi, dar s-au imuiat pe parcurs. Numai asa vor sta frumos acasa, firmele nu-si vor putea relua lucrul, banii se vor termina si somajul tehnic va inceta. Cine va pierde din toata afacerea asta. Nici nu vreau sa ma gandesc ce inflatie ne asteapta si unde vor urca preturile. Tot prostimea si cei multi vor suferii, ca cei care dau din gura si au tot felul de idei nastrusnice si le mai si spun la o televiziune sau alta, vor avea din ce sa traiasca ca au pus deoparte si nu le plang lor de mila.
Mishu primesti de mila maxim 10% . Bugat ca restul banilor se baga in masti si manusi !Mie sincer nu imi trebuie nici acele procente. Nu este cazul sa astept nimic decat dupa repunerea pe picioare solide a ECONOMIEI. Oare cand o sa gandim ca lumea toate aspectele. Desigur vreau mult sa nu mai aud de speciali cu pensiile lor cu tot. Si maxim 300 de Parlamentari. Atunci strang din dinti si gata !
Bine spune domnul Simionca! Dreptul romanului de a nu merge la biserica nu mai trebuie restrictionat. Suntem un popor profund religios. Nu luati romanilor aceasta alinare!
Tu ai PENSIE SPECIALĂ !!!! Deci ești asistat social de LUX !
Popii incita cel mai mult, apoi unii politicieni pentru voturi.BOR se agita ca-si pierde afacerea profitabila.Sper ca dupa aceasta pandemie lumea sa realizeze ca pentru legatura cu Dumnezeu nu ai nevoie de intermediari care-ti mai iau si bani.Dumnezeu te aude de oriunde , oricand.
Adi tu sigur ai stomacul plin.
Voi PNL-istii ar trebui sa susțineți mediul privat, nu sa-i omorâți. Oamenii trebuie sa meargă la munca sa pună o pâine pe masa copiilor.
Păcat aveam alte așteptări de la PNL, , PSD și PNL aceeași mizerie!
Popi astia nu pot sa ramana si ei in somaj tehnic, asa cum stiu sa stea milioane de oameni? Prea au impresia ca lor li se cuvine totul si ca lumea incepe de la ei, restul nu mai conteaza, dar uita ca nu mai suntem in 1700, suntem in 2020 si in afara de cativa care au ramas la vechile obiceiuri, dintr-un motiv sau altul, restul oamenilor s-au emancipat si nu mai cred in toate tampeniile lor. In alte tari occidentale ei nu mai conteaza, la noi inca mai tine, nu mult timp, ca vine din urma noua generatie care nu poate accepta stilul lor de dominare si impunere.
Da – ti drumul la terase, da-ti drumul la hoteluri, pensiuni, oameni buni! Micile afaceri nu mai pot supravietui asa! Domnul deputat puncteaza foarte bine, stabilind niste reguli clare, urmand niste pasi, de ce acwste afaceri nu isi pot deschide portile? Sunt proprietari de restaurante, de cafenele care daca nu li se da drumul sa functioneze pierd totul…
Deciziile de relaxare se iau la recomandarea medicilor epidemiologi și în urma unor modele statistice.
În prezent sunt internate la ATI 232 persoane.
Cu cât creste nr. celor internați la AȚI dacă le permitem oamenilor să se plimbe prin parcuri, păduri, sa meargă la pescuit, sa meargă la frizer? Probabil ca va ajunge la 300 internați la ATI.
Dar dacă pot merge la biserica, restaurant, muzee, grădini zoologice etc? Probabil ca se va ajunge la 500 internați la AȚI.
Epidemiologii știu ce se poate relaxa acum și ce trebuie să mai aștepte.
–
In Suedia nu au închis restaurantele, școlile, etc. dar totuși au limitat adunările la max 50 persoane.
Rezultatul: in fiecare zi mor 70-110 oameni de CV19, la o populație de 10 milioane.
Eu cred ca in România după ce se va permite ieșirea la restaurant, biserica, muzeu, pensiuni, și vacante se va ajunge la 130-200 morți pe zi, (la o populație de 17 milioane).
–
Despre mărirea pensiilor cu 40%:
România nu are bani, la ora actuala deficitul (cheltuielile sunt mai mari ca veniturile ) este undeva la -8%, -12% din PIB.
Ce as face eu?
Aș mări pensiile cu 40%, după care le-as impozita exact pa și pe salarii:
Impozit, CAS, CASS.
Adică de la 1 Septembrie, pensia NETĂ sa fie cu 40% mai mică ca și pensia brută.
@dottore
Nu fumez nimic.
Ieri am întâlnit un cerșetor român in Copenhaga. Mă întreabă (in engleză, italiană, daneză, nici nu mai știu in ce limbă, oricum nu in limba romană) dacă nu îi dau o țigară.
Mi-am dat seama ca e roman și ii zic că nu am, pentru ca nu fumez, dar îi cumpăr un pachet de țigări.
46,50 dkk (adică 30 lei).
Mi-a mulțumit, “să-ți trăiască familia” etc.
@dottore
Incerc să ajut pe toată lumea,
Via Transilvanica, Asociația Anei Dragu (copii cu autism), ursul brun (WHO România), donații pt. romanii care au murit prin Spania și nu au asigurare să poată fi repatriati.
Donații pt. persoane cărora le-a ars casa etc.
Cea mai mare suma pe care am donat-o a fost pt USR.
200 lei pt. Parlamentare 2016
200 lei pt. Europarlamentare 2019
200 lei pt prezidentiale (Dan Barna) 2019
200 lei pt. locale 2020
200 lei pt. parlamentare 2020
La Câțu i-am trimis un mesaj pe Messenger. Sa mărească pensiile cu 40% di sa le impoziteze cu 40%.
M-am semnat:
Cu respect, un votant USR!
Da, foarte de acord. Nu putem sta in case la infinit. Insa, ce nu pot mesteca eu, daca ma protejez la maxim cu familie cu tot si se intampla sa ma infectez de la unul pe care-l doare sub brat de acest virus, nu respecta recomandarile si umbla in fundul gol, cum fac? Cum facem dreptate intre cei care se protejeaza si aia care nu sunt deloc interesati??????? Imi asum ghinionul? Ma consolez cu faptul ca asa trebuia sa fie???