Actualitate Social

Dezbatere publică la CJ privind Strategia de dezvoltare a judeţului

Proiectul Strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud pentru perioada 2014-2020, care va fi supus spre aprobare în plenul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud în şedinţa ordinară de joi 19 decembrie, va fi dezbătut în cadrul unei şedinţe publice programate marţi 17 decembrie, la ora 15.00, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ.

La dezbaterea proiectului sunt invitaţi toţi cetăţenii care au făcut sau doresc să mai facă propuneri legate de forma finală a Strategiei de dezvoltare. ”Vă invităm la şedinţă publică în data de 17.12.2013, ora 15.00, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ al judeţului Bistriţa-Năsăud, Piaţa Petru Rareş nr. 1, pentru dezbaterea Proiectului Strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud pentru perioada 2014-2020”, este anunţul CJ.

Consilierii judeţeni îşi vor da votul pe Strategia de dezvoltare în şedinţa ordinară de joi 19 decembrie, ora 12.00.

Strategia cuprinde următoarele capitole: prezentare generală a judeţului; infrastructură de transport şi utilităţi; mediu şi abordări în contextul schimbărilor climatice; competitivitate economică; capital uman; turism, sport şi agrement; cultură, tradiţii şi patrimoniu cultural; dezvoltare teritorială (urbană şi rurală); administraţie şi bună guvernanţă; cooperare teritorială; analiza potenţialului de dezvoltare; viziunea de dezvoltare a judeţului; analiza diagnostic a judeţului; strategia cu orizont 2020; programe şi proiecte; operaţionalizarea strategiei.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a semnat în noiembrie 2012 un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru ca specialiştii acestei instituţii să realizeze un plan integrat de acţiune pentru perioada 2014-2020. Coordonatorul strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud este prorectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. economist inginer Stelian Brad. Elaborarea strategiei a costat 14.000 de euro.

AICI puteţi vedea planul de dezvoltare a judeţului.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS