Actualitate Recomandări

”Acest semestru, distrus. Legea, încălcată. Elevii și profesorii nu mai înțeleg nimic”

”Subiectul Bacalaureat 2018 a născut în ultima perioadă numeroase întrebări. Debutul examenului la mijlocul anului școlar prin susținerea a patru probe se realizează în urma unui ordin de ministru care încalcă prevederile Legii educației naționale, astfel că elevii riscă să rămână pe dinafară dacă ordinul menționat va fi atacat în instanță. Ordinul de ministru, dincolo de faptul că este unul dictatorial, nu clarifică deloc situația. Așa cum era de așteptat, directorii de școli au fost năpădiți cu tot felul de întrebări: ce se va întâmpla cu elevii care rămân corigenți, care este statutul lor, cine își asumă ilegalitatea unui examen în care elevii sunt evaluați la debutul semestrului II și nu la finalul anului școlar, așa cum este normal”, a declarat într-o conferință de presă avocatul Diana Morar, judecător la Curtea de Arbitraj a PNL.

Ea a adăugat: ”Personal, cred că urmează o ordonanță de urgență de cârpeală, în stilul caracteristic guvernării PSD. Considerăm că susținerea acestor patru probe ale examenului de Bacalaureat, A, B, C și D, în acest moment când elevii încă nu au promovat învățământul liceal, este o flagrantă încălcare a Legii educației. Dreptul de a susține Bacalaureatul îl au elevii care au promovat învățământul liceal. Suntem preocupați de educația copiilor noștri, ceea ce nu observăm deloc la actualii demnitari din Ministerul Educației. Ei ar trebui să fie primii care să respecte Legea educației și nu o fac. Mai mult, ei distrug cu bună știință acest semestru II din punctul de vedere al elevului dar și al profesorului, care ajung să nu înțeleagă nimic din această abordare pompieristică a unor diletanți. În acest context, Organizația Femeilor Liberale a solicitat ministrului Valentin Popa și premierului Viorica Dăncilă să intervină urgent și să rezolve această situație de ilegalitate”, a mai spus președintele OFL Bistrița-Năsăud.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început cu proba A, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.239 elevi, din care 241 din promoție anterioară. Calendarul probelor este următorul: • 12-13 februarie: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; • 14-15 februarie: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B; • 16, 19-20 februarie: evaluarea competențelor digitale – proba D; • 21-22 februarie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C. Fiecare candidat susține probele în unitatea școlară din care provine. Examenele scrise se vor desfăşura din 25 iunie.

2 comentarii

  • Când a fost promulgată legea unde ați fost doamna ? Acuma va treziți toți sa spuneti ca aceste probe de bacalaureat nu sunt legale? In toiul examenelor ?

  • Oricum aceste competente sunt trecute de toti elevii care le sustin si in vara cand incepe bacalaureatul ar fi fost mai obositor ,era o saptamana de tot umblat pe drumuri ,asa au timp sa mai invete pt probele scrise ,nu vad de ce sa se schimbe ,cei ce nu vor promova anul ,li se vor recunoaste cand vor reusi sa promoveze.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.