Actualitate

Diana Morar: Avocații pot desfășura activități didactice cu conținut juridic în școli

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea art. 16 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, prin care avocații pot desfășura activități didactice cu conținut juridic în școli gimnaziale și licee.

Art. 16 modificat prevede că ”exercitarea profesiei de avocat este compatibilă numai cu: a) calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau județene; b) activităţi şi funcţii didactice în învăţământul superior, activități didactice cu conținut juridic în învățământul liceal și gimnazial; c) activități în domeniul cercetării științifice sau al creației intelectuale; d) calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, practician în insolvență, responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, expert în executarea contractelor cu finanțare europeană; e) alte activităţi prevăzute de lege”.

”Legea a fost adoptată cu acest amendament propus și adoptat în Comisia juridică a Camerei Deputaților, din care fac parte”, spune deputatul PNL av. Diana Morar.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.