Actualitate

Diana Morar, proiect de lege. ”Statul trebuie să arate că nu tolerează nicio formă de violență domestică”

Deputatul PNL Diana Morar a depus alături de doi colegi parlamentari o inițiativă legislativă care aduce modificări legii privind prevenirea și combaterea violenței domestice, dar și completări ordonanței de urgență privind regimul străinilor în România:

”Proiectul de lege oferă oferă instanței de judecată, cu ocazia judecării ordinului de protecție, posibilitatea stabilirii măsurii retragerii dreptului de ședere a străinului împotriva căruia s-a emis ordin de protecție. Retragerea dreptului de ședere a străinului care este și tată nu îl exonerează pe acesta de obligația sa de a da întreținere copilului.

Măsura retragerii dreptului de ședere a străinului este calificată drept o ședere ilegală, pentru care se aplică dispozițiile privind returnarea. Pentru aceste persoane, termenul de plecare voluntară de pe teritoriul României va fi de 15 zile. Retragerea dreptului de ședere, respectiv interdicția intrării pe teritoriul României, este temporară și corespunde duratei ordinului de protecție (maximum 6 luni). După expirarea sau revocarea ordinului, străinul poate demara, din nou, întreaga procedură pentru acordarea unui nou drept de ședere pe teritoriul României.

Dreptul de ședere în România trebuie privit ca un privilegiu pe care această țară îl oferă tuturor străinilor de bună-credință, care respectă legile române și pe cetățenii români. Un act de violență domestică îndreptată împotriva unui cetățean român nu poate fi apreciat decât ca o cauză veritabilă de nedemnitate pentru acel străin și instanțele vor avea dreptul de a decide dacă mai merită sau nu să rămână pe teritoriul României, pe durata ordinului de restricție.

Propunerea legislativă al cărei coinițiator sunt oferă respectul cuvenit cetățenilor români și demonstrează valoarea pe care statul o conferă demnității umane. Statul român trebuie să arate că nu tolerează nicio formă de violență domestică.

Această soluție legislativă va descuraja cetățenii străini veniți în România să genereze acte de violență domestică. Ei vor fi mult mai precauți în viața privată creată cu cetățeni români, știind că un comportament violent poate conduce la returnarea lor în țara natală”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS