La începutul şedinţei de Guvern de sâmbătă, premierul Victor Ponta a avut un dialog cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care a rezultat că festivităţile legate de noul an şcolar vor avea loc în 15 septembrie, iar orele vor începe la 17 septembrie.
„Ponta – Începe anul şcolar. Doamna ministru, o să vă rog, în timpul şedinţei, să ne spuneţi de ce trebuie să înceapă pe 10, şi nu pe 17?
Andronescu – Pe 15 sunt festivităţile.
Ponta – 15 e sâmbătă, nu? Festivităţile, şi pe 17 începe şcoala.
Andronescu – Da.
Ponta – Mi se pare cea mai bună idee şi e important să fim pregătiţi pentru ceea ce presupune anul şcolar”
Ecaterina Adronescu a anunţat la finalul şedinţei de Guvern de sâmbătă că noul an şcolar va începe la 17 septembrie ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinţilor, dar şi pentru că, astfel, va fi o săptămână în plus pentru pregătirea unităţilor de învăţământ.
„Au fost foarte multe solicitări din partea părinţilor. Este corect să răspundem acestora” , a spus ministrul Educaţiei, care a precizat că amânarea începutului de an şcolar din 10 în 17 septembrie va oferi încă o săptămână pentru rezolvarea problemelor pe care le au şcolile, inclusiv cele legate de clasa pregătitoare, introdusă în premieră în ciclul primar.
Structura anului şcolar 2012 – 2013
Semestrul I
Cursuri – luni, 17 septembrie 2012 – vineri, 21 decembrie 2012
In perioada 29 octombrie-4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă – sâmbătă, 22 decembrie 2012 – duminică, 13 ianuarie 2013
Semestrul al II-lea
Cursuri – luni, 14 ianuarie 2013 – vineri, 5 aprilie 2013
Vacanţa de primavară – sâmbătă, 6 aprilie 2013 – duminică, 21 aprilie 2013
Cursuri – luni, 22 aprilie 2013 – vineri, 21 iunie 2013
Vacanţa de vară – sâmbătă, 22 iunie 2013 – duminică, 8 septembrie 2013
Programul „Şcoala altfel”
Săptămâna 1 – 5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului Şcoala Altfel, având un orar specific.
BRAVO DOMNULE PRIM-MINISTRU, FEWLICITARI DOAMNA MINISTRU !
IDEEA E FF BUNA !
mai bine nu ar incepe deloc , la ce scoala se face in Romania , la ce pregatiti sint profesorii, la ce salarii au ei. nu mai are rost . invata fiecare ce poate , si o sa vedeti prin iunie la anu ca cei ce vor lua Bac-ul o sa fie mai multi ca anul asta .
eu zic sa mergem sa ne inchidem in casa.
Domnu „raul adrian”, tara asta a trecut de doua razboaie mondiale si de comunism, o sa treaca si de Basescu, Antonescu, Ponta si altii asemenea lor.
In tara asta se face scoala, si inca de buna calitate, in destule unitati de invatamant. Liceele de traditie din judet (Liviu Rebreanu, Andrei Muresanu, George Cosbuc) sunt un exemplu in acest sens. Si absolventii Liceului de Arte Plastice au rezultate bune, desi eu personal nu cred ca o astfel de scoala e necesara in judetul nostru (e vorba insa de o parere strict personala.)
Dezastrul de la bac din ultimii ani se datoreaza,partial,si doamnei Andronescu. In urma cu cativa ani dansa a desfiintat scolile profesionale. Elevii acestora au fost obligati sa intre in bacalaureat, desi era clar ca nu aveau ce cauta acolo; de aici si procentele slabe de promovabilitate din ultimii ani
e fff bine…dar ministrul ar trebui sa recunoasca virgula ca presiunile nu sunt din partea parintilor si din partea constructorilor care nu prea pot termina lucrarile!…..(vezi doar lucrarile din judet bn)
O tâmpită. Festivitățile sunt sâmbătă! Sâmbătă e zi liberă, Abramburico! Du-te în pensie! Ce vacanță vei scurta? Vei duce semestrul al II-lea până în 1 iulie? Du-te și te-mpușcă.