Social

Direcția Silvică Bistrița va planta puieți pe 30 de ha, inclusiv la Cepari

Direcția Silvică Bistrița și-a propus ca, în această primăvară, de îndată ce vremea va permite, să planteze puieți pe 30 de hectare de teren de pe raza județului Bistrița-Năsăud, în 41 de șantiere de împădurit.

Unul va fi în Cepari, unde vor fi plantați puieți pe 1,2 ha de teren, a spus inginerul Valentin Trișcă.

”Suntem pregătiți și vom începe plantările de îndată ce nu vor mai fi nopțile acestea reci, cu temperaturi sub minus 5, 6, 7 grade. Ca să se prindă puieții, temperatura trebuie să fie peste zero grade. Avem 41 de șantiere de împădurit, deși suntem o Direcție Silvică mică. Avem și completări pe circa 6 ha, dispersate pe raza întregului județ, pe circa 100 de kilometri. Avem un șantier la Cepari unde îi invităm pe toți cei care vor să vină – vom anunța când vom face acțiunea – acolo, pe partea stângă înspre Năsăud, la intrarea în Liviu Rebreanu, acolo avem 1,22 de ha și încercăm acolo, că e mai aproape, să ducem elevii de la Liceul Silvic Năsăud și pe cine mai vrea să vină. S-au anunțat Instituția Prefectului și Jandarmeria, dar sunt bineveniți și alții”, a mai spus Valentin Trișcă.

Nu este nevoie decât de echipament adecvat și de entuziasm fiindcă puieții sunt oferiți de Romsilva din propriile pepiniere.

”Avem de plantat 4000 puieți de molid, 8000 de gorun, 10.000 de cireș, 5000 de salcâm, cireș, frasin și chiar fag din regenerări naturale”, a adăugat Valentin Trișcă.

Luna Pădurii va fi, cel mai probabil, decalată din cauza faptului că plantările nu au putut începe împădurile în 15 martie din cauza frigului.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 19 milioane de puieţi forestieri din pepinierele proprii în campania de împăduriri din primăvara acestui an. Vor fi regenerate și împădurite peste 11.000 de hectare de fond forestier de stat, cele mai întinse fiind în județele Suceava, Bacău și Neamț.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.