Inspectorul şcolar general Camelia Tabără i-a felicitat pe directorii de şcoli cu ocazia Zilei Mondialea Educaţiei şi le-a oferit drept cadou „un carnet simbolic de note al inspectorilor” în care i-a rugat să
„Acest carnet simbolic de note, al nostru, al inspectorilor vi-l oferim azi. Sunt fişe de evaluare pe care vă rugăm să le completaţi. La final, avem şi o rubrică de sugestii. În fiecare zi venim şi vă cerem, vă criticăm, vă evaluăm şi vă dăm recomandări. Astăzi e ziua dumneavoastră. Vă rugăm ca toate cele şase intervenţii să le notaţi cu o notă de 1 la 10 – obligatoriu va fi penalizat cel care depăşeşte 10 minute de prezentare. Orice fel de sugestie legată de misiunea pe care o avem noi legată de îndrumarea şi sprijinul şcolilor şi în primul rând a dumneavoastră (a directorilor -n.r.) vă rugăm să nu aveţi nicio ezitare să ne-o transmiteţi”, a spus Camelia Tabără.
Inspectorul şcolar general a făcut apoi, pe scurt, o prezentare a stării învăţământului la nivel judeţean, referindu-se în mod special la personalul didactic şi la nivelul de pregătire al acestuia.
„Am avut 3848 de profesori cu 75% titulari. Trebuie să faceţi scorul de stabilitate. Titulari înseamnă o şcoală aşezată, închegată, în care toată lumea trage pentru cauza comună pentru că ştie că şi peste patru ani când cumva trebuie să se raporteze la finalul unui ciclu”, a spus Camelia Tabără.
În ce-i priveşte pe profesorii pensionari, aceştia reprezintă 4% din corpul didactic de la nivel judeţean, apreciat de şefa ISJ drept „în limite rezonabile”.
„Mai avem şi categorii de necalificaţi, dar, în realitate, au alte studii superioare decât pentru disciplina pe care o predau sau, în zonele în care nu avem personal calificat, activează trei colegi în curs de calificare şi 25 cu studii medii.
Camelia Tabără a menţionat că peste două sute de profesori şi-au luat definitivatul.
„Suntem foarte mândri de rezultatele de la definitivat. În sistem au intrat 218 care s-au înscris, s-au prezentat 200, iar 72% dintre ei şi-au luat definitivatul şi cumva s-au fidelizat pentru sistemul de învăţământ şi ocupăm un onorabil loc doi la nivel naţional. Aici aş vrea să mulţumesc în mod deosebit echipei de la CCD care a organizat un curs special pentru aceşti tineri care vin cu o pregătire psihopedagogică destul de subţire din facultăţi şi care îi ajută, lucrează alături de ei astfel încât să poată trece de pragul notei 8 la examenul de definitivat”, a spus Camelia Tabără.
Şefa ISJ a spus că anul trecut au promvat examenul pentru gradul doi un număr 171 de profesori şi 105 de profesori care au obţinut gradul întâi. De asemenea, la CCD s-a înregistrat o creştere a numărul de participanţi la cursurile de perfecţionare de la 16,65% la 24,6%.
Camelia Tabără a apreciat că Inspectoratul Şcolar Judeţean, sub conducerea domniei sale, a fost „neobosit” fiindcă, în anul şcoalr trecut, a realizat aproape 2000 de inspecţii împreună cu corpul de metodişti.
„Au fost 21 de inspecţii generale, şapte tematice, 22 de investigări ale reclamaţilor, trei monitoritări a examenelor naţionale, restul fiind inspecţii de specialitate”, a spus Camelia Tabără care i-a rugat pe directorii de şcoli să-i dea note atât ei, cât şi celorlalţi inspectori care, joi, au prezentat situaţii privind Evaluarea Naţională, Bacalaureatul şi alte examene care arată cât s-a muncit şi cum în şcolile din judeţ.
Propun revenirea la ,,BANCA DE ONOARE” !
Ce sa spun?Numai ei au facut muuuulte inspectii,sub sefia celui mai grozav inspector scolar general !Doar se stie, acum e cea mai grozava echipa la ISj.Nu au fost si nu vor mai fi altii !!! (de nu v-ar mai fi mult!).Niste laudarosi !Atat stiu sa se bata cu pumnul in piept si sa spuna ca-s cei mai buni si corecti! Mai incet cu laudele ca nu-i frumos,lasati sa va laude altii,d-na inspector psd.
Camelia Tabara este in campanie electorala , toti directorii din judet sunt fortati sa faca politica pentru PSD altfel sunt schimbati.
Sa-i fie rusine!
Bai Tabara nu iti mai iubii atat de mult partidul ca o sa ajungeti la DIVORT!