Actualitate

Fundația Inocenți: ”Școala Părinților”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

124 de părinţi, bunici, alţi membrii ai familiilor copiilor beneficiari ai Centrului de zi “Micii Inocenţi” Bistriţa şi ai programelor de After School de la Şcoala generală nr. 4 Bistriţa, Reteag, Slătiniţa, Sărată, Viişoara, au beneficiat de cursuri de tip “Şcoala părinţilor” din toamna anului trecut și până în această primăvară, informează Fundația Inocenți.

Scopul cursurilor a fost acela de a dezvolta abilităţile parentale, de a dezvoltă atitudini şi comportamente eficiente în relaţiile dintre părinte – copil în vederea îmbunătăţirii climatului psiho-emoţional şi intrafamilial. Tematicile abordate în cadrul celor 3 sesiuni de curs au fost: Dezvoltarea copilului; igienă şi alimentaţia copilului. Comunicarea cu copilul; dezvoltarea relaţiei părinte – copil. Metode de disciplinare a copilului; măsuri de prim ajutor; sindromul copilului zgâlţâit.

Sorina (mama unui copil beneficiar al programului de afterschool Slătiniţa): „Sunt mama a 4 copii. Am înţeles că trebuie să le fiu o mama cât mai bună, să nu le vorbesc urat atunci când sunt nervoasă. Participând la cele 3 şedinţe am învăţat foarte multe”.

Cristina (mama a unui copil beneficiar al programului de afterschool Slătiniţa): „În primul rând mulţumesc fundaţiei şi doamnelor că m-au ajutat să fiu o mama mai bună, mai înţelegătoare cu copiii mei, fiind mă mă a 2 copii; acum sunt mult mai atentă cu copilaşii mei”.

Totodată, ca urmare a obţinerii unei finanţări din Grantul Fondului ONG în România, “Experienţă norvegiană-model de bune practici”, o delegaţie a Fundaţiei Inocenţi Bistriţa, formată din 4 profesionişti, 3 psihologi şiun kinetoterapeut, specialişti în cadrul programului de Intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi din Bistriţa, au avut oportunitatea să participe la o sesiune de formare profesională la Frambu, în Norvegia, la Centrul naţional norvegian pentru dizabilităţi şi boli rare. Centrul din Frambu oferă servicii pentru copii, adolescenţi şi adulţi şi are competenţe în diagnosticarea şi abordarea a peste 120 de boli rare. Specialiştii Fundaţiei Inocenţi au participat în perioada 18-22 aprilie 2016 la trainingul cu tema “Intervenţia timpurie pentru copii cu dizabilităţi – Copii cu diagnosticuri rare cu vârstă între 3 şi 6 ani“.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.