Politică

Dorin Dobra despre referendumul local: Deplâng banii irosiţi şi inutilitatea întrebărilor

Vicepreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, senatorul Dorin Dobra, a declarat că a pune într-un referendum problema pietonalului Liviu Rebreanu este ”un sacrilegiu” şi că se cheltuie bani ”ca să spunem că ziua are în continuare 24 de ore”: ”În 23 de ani puteam construi 23 de centuri sau măcar s-o reabilităm de 23 de ori pe cea pe care o avem”.

”Cheltuim bani ca să spunem că ziua are în continuare 24 de ore. În acelaşi regim, propun eu alte trei întrebări: 1. Nu-i aşa că locuitorii din Slătiniţa ar merita să aibă apă curentă? 2. Nu-i aşa că locuitorii cartierelor noi cu case ar merita să aibă drumuri asfaltate? 3. N-ar fi moral, frumos, să facem şi pentru Leoni drumul? Pentru cel mai mare investitor din acest oraş, TIR-urile care aprovizionează trec milimetric pe lângă un cimitir şi oameni? A pune astăzi în discuţie problema pietonalului, după părerea mea e un sacrilegiu. Chiar trebuie să ne întoarcem în toată istoria administrativă veşnic la aceleaşi probleme ale acestei localităţi? Nu putem merge mai departe să şi dezvoltăm acest oraş?”, a spus Dorin Dobra într-o conferinţă de presă.

Senatorul PNL a adăugat că ”deplânge şi banii irosiţi şi inutilitatea întrebărilor”: ”Să mergem acum la cetăţeni după ce 23 de ani puteam construi 23 de centuri sau măcar s-o reabilităm de 23 de ori pe cea pe care o avem… Şi asta ar putea fi o întrebare: Nu-i aşa că zona industrială are merita să aibă o centură umană? Colegii mei din Consiliul Local au calculat şi posibilitatea de a se opune proiectului referendumului, dar până la urmă făceam un joc individual din care eu ştiu iar ce ar fi ieşit? Eventual că liberalii nu vor să consulte populaţia. Ne e drag să consultăm populaţia pe nişte teme cu adevărat importante pentru evoluţia acestui oraş, dar care să nu privească ce n-am făcut în trecut. Eu am spus-o încă de anul trecut, problema centurii bistriţene are fi fost de mult rezolvată dacă în ultimul mandat ar fi avut cine să facă diferenţa între dezbaterile alea, cei care atunci erau la guvernare şi puteau decide rapid pe unde să treacă, dar l-au lăsat pe primarul Creţu să…”.

Dobra a menţionat că varianta propusă în referendum ar fi fost bună dacă ar fi fost făcută la timpul ei. ”Cu cât ne întindem cu dezbaterile, ea iese tot mai mult din realitatea cotidiană, oraşul se întinde şi ea rămâne tot mai mult în interiorul oraşului. Acum doi ani, asta şi susţineam: daţi-i drumul, altfel rămânem cu o nouă stradă în oraş şi atât. N-aş vrea ca în 2016 să se discute tot despre această temă, eventual să venim cu un nou referendum care să întărească vreo nuanţă a rezultatului ce va fi să fie la sfârşitul lunii. Mi-aş dori să mergem înainte cu dezbaterile referitoare la perspective, proiecte”, a adăugat el.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.