Politică

Dorin Dobra nu îl vede pe Ponta desolidarizându-se de Antonescu

Senatorul PNL Dorin Dobra a declarat că susţine nevoia lui Crin Antonescu ”de a-şi coagula o imagine şi o poziţie de lider în USL” şi că niciun eveniment nu afectează solidaritatea din interiorul USL în perspectiva alegerilor prezidenţiale. El a adăugat că nu se vorbeşte în PSD despre un candidat propriu.

”Susţin nevoia lui Crin Antonescu de a-şi coagula o imagine şi o poziţie de lider în interiorul USL. Dacă vreţi, de a şi-o reconfirma de fiecare dată. Nu a fost dat la o parte, doar că între activitatea guvernamentală, de administraţie, şi cea legislativă uneori se produc patinări, discrepanţe dacă doriţi şi atunci de fiecare dată e nevoie de reglarea acestor paşi. Mă simt confortabil atâta timp cât ştiu că niciunul dintre aceste evenimente nu afectează solidaritatea din interiorul USL în perspectiva obiectivului de comun acord asumat: câştigarea alegerilor prezidenţiale. Vă pot eu asigura că nu se vorbeşte în PSD despre un candidat propriu la nivelul la care s-ar putea discuta aşa ceva. Nu-l văd în niciun moment pe Victor Ponta desolidarizându-se de Crin Antonescu. În niciun moment”, a spus Dobra.

Senatorul PNL a afirmat că bugetul de stat pe 2014, care va fi aprobat la începutul lunii decembrie, este pe plus: ”Plus la pensii, atâta cât sunt ele, plus la venitul minim garantat, plus la salariul minim pe economie, plus la PIB, plus la buget. Ce a făcut Guvernul în 2013 e mai mult decât remarcabil din două perspective: am încheiat cu datoriile istorice pe primării, tot ce a însemnat proiect pe fonduri europene a devenit finanţabil rapid şi în orice sume de la bugetul de stat, şi a fost un efort foarte mare. România trece printr-o perioadă de însănătoşire a macroindicatorilor economici, proces început în perioada Guvernului Boc, noi nu facem decât să ducem înspre finalizare toţi aceşti indicatori care ne pun azi, poate pentru prima oară în istorie, cu un pas înaintea indicatorilor UE. Despre creştere economică de peste 2% în 2013 şi obligatoriu peste 2% în 2014 nu mai vorbesc decât două ţări. Acel 0,1% creştere în UE per ansamblu e o cifră care să nu pară tragică. În acest context putem vorbi totuşi de o rază de speranţă”.

Dorin Dobra a menţionat că procesul de regionalizare care începe de la 1 ianuarie 2014, ”dacă nu lăudabil, măcar remarcabil”, este ”de mare importanţă pentru această ţară şi viitorul ei”.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.