Actualitate

Doi bărbaţi din Reghin, suspectaţi că au şantajat un tânăr din Bistriţa-Năsăud, cercetaţi penal

Doi bărbaţi din Reghin, suspectaţi că l-au şantajat pe un tânăr din Bistriţa-Năsăud, sunt cercetaţi penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud întrucât l-ar fi obligat pe acesta din urmă să le dea un autoturism de lux.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, doi bărbaţi din Reghin, de 27, respectiv 30 de ani, sunt cercetaţi în libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud întrucât instanţa nu a admis cererea de arestare preventivă a celor doi, ci a dispus măsura de a nu părăsi localitatea.

Conform sursei citate, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore pentru şantaj în urma a şapte percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurori DIICOT în judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş.

„Percheziţiile au avut loc în 29 şi 30 ianuarie a.c. în judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi  Maramureş. În timpul acestora, a fost ridicat un autoturism de lux ce figurează în evidenţele Poliţiei Române ca fiind furat din Spania. De asemenea, a fost indisponibilizat un alt autoturism şi ridicată, în vederea efectuării de cercetări, suma de 6.400 de euro. Persoanele în cauză sunt suspectate că au exercitat acte de violenţă şi ameninţări asupra unui tânăr de 28 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud pe care l-au forţat să le dea un autoturism de lux”, se arată în comunicatul IJP Bistriţa-Năsăud.

Urmare a probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea celor doi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, dar joi, Tribunalul Bistriţa-Năsăud nu a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, ci a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.